Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Yksi vee

torstai 27. elokuuta 2009

Yksi vee



On kulunut kokonainen vuosi siitä kun pistin blogin pystyyn ja keltainen keittiö näki päivänvalon. Ja mitäpä muutakaan syntymäpäivänä tehdään kuin juhlitaan! Otin töistäkin huomisen vapaaksi, jotta voin juhlistaa kunnolla lapsukaiseni 1-vuotispäivää. Oikeasti lomapäivän syynä saattaa olla perinteinen kesäpäivä ystäväni kanssa, mutta onhan blogin syntymäpäiväkin tärkeä ja ehdottomasti loman arvoinen asia.

Tosiaan, vuosi on jo kulunut ja paljon on ehtinyt tapahtua. Vuoden aikana postattuja sapuskoja ja niihin liittyviä muistoja on ollut kiva käydä läpi, ja parhaat yksilöt ansaitsevatkin vielä yhden katsauksen osakseen ennen uuden blogivuoden aloittamista. Postauksen lopusta voitkin löytää yhteenvedon keltaisen keittiön ensimmäisen vuoden parhaista paloista.

Vuoden aikana on toki tapahtunut muutakin kuin kokkausta ja ruokajuttuja. Paras yksittäinen kokemus on ollut helikopterilento Tallinnaan, ja paras lomamatka ehdottomasti ihana Italian reissu. Vuoden tärkein asia, joka mahdollisti myös helikopterilennon ja Italian matkan, oli kuitenkin se, että uskaltauduin rehveille netissä tapaamani miehen kanssa. Uskokaa pois, ei ole yhtään minun tapaistani olla niin rohkea!

Vaan onneksi olin rohkeista rohkein ja kestin parin päivän ylimääräiset sydämen tykytykset sekä jännityksen siitä miten ilta menee, tuleeko treffipaikalle joku kamala nörttieinari, onnistunko nolaamaan itseni ja muutenkin mitä nyt tapahtuu. Voi sitä jännittämisen määrää! Kyllä oli tytöllä polvet vetelänä kun Cantina Westin eteen tuona kyseisenä torstai-iltana tallustin. Kaikki meni kuitenkin paremmin kuin hyvin, ja pari viikkoa ensitapaamisesta olimmekin jo kopterin kyydissä, parin kuukauden päästä olimme tavanneet toistemme vanhemmat ja nyt ollaan muuttamassa ukkelin kanssa yhteen.

Iloisia asioita olivat myös kun maajussi kihlasi morsiamensa, ja kun insinööri kosi kälyä yhdeksän vuoden yhteiselon jälkeen. Häitäkin pääsin juhlimaan uutenavuotena ukkelin kaveriporukassa, ja mahtuipa vuoden juhlakalenteriin yläasteen luokkakokouskin. Kaikenlaista siis on tapahtunut niin keittiön puolella kuin siviilissäkin ja tästä on hyvä jatkaa. Nyt niihin lupaamiini parhaisiin paloihin vuoden varrelta. Nauttikaa.

1. Paras salaatti


Fiestasalaatti. Meksikolaistyylinen salaatti nachoineen, jauhelihoineen ja muine asiaan kuuluvine härpäkkeineen maistuu todistetusti myös miesotuksille, vaikka pupujen ruoasta onkin kyse.

2. Paras keitto




Ihanan samettinen torvisienikeitto, jonka kaverina kuuluu ehdottomasti tarjoilla valkosipulisia ruissnackseja.

3. Paras pasta



Tähän on pakko laittaa lakritsipasta, sillä se on kaikista hyvistä vuoden aikana kokatuista pastoista mieleenpainuvin.

4. Paras juoma


Ihan yleisesti vaan punaviini ja etenkin Italiassa juodut vino rosso al tavolot. Kuvassa möllöttää viime vuoden ensilumiviini, joka siis jemmataan jo edellisenä talvena kaappiin lumihiutalepaketissa, ja kaivetaan esiin ensilumen sataessa. Jos mahdollista, ensilumiviini nautitaan hyvässä seurassa ja viikonloppuna. Kynttilätkin ovat suotavia, samoin hyvä ruoka ja telkkarikin kenties.

5. Paras ravintolaruoka


Ihhahhaa


Amarillon dippendaalit


Cantina Westin onnenpyörä

Tämä on paha, sillä vuoden aikana on tullut syötyä ulkona ilahduttavan usein ja harvemmin on mitään pahaa tullut eteen. Heppa on kuitenkin aina paras, mutta myös Amarillon ja Cantina Westin snack-lautaset ovat mainitsemisen arvoisia

6. Paras naposteltava



Vuohenjuustoneliöt. Täydellinen makujen harmonia. Aamen

7. Paras kokonaisuus


Kassleria kavereineen


Fokan blinit

Kilon kassler, valkosipulikermaperunat ja valkosipulikasvikset (kuka arvaa mikä on lempimausteeni/-makuni/-sipulini?). Myös Fokan blinit, pihvi, viini ja kaikki sopivat hyvin yhteen ja ilta oli muutenkin oikein mukava ja mieleenpainuva, eikä vähiten bileisännän vaatetuksesta johtuen. Hän tuli nimittäin ovelle tervehtimään ja esittelemään itsensä tasan nolla kappaletta vaatteita päällään. Kiva tavata. Tämänkö takia ukkeli ei ihan heti tavattuamme vienyt minua tämän kaveriporukan bileisiin? Vaan en minä alastomista ihmisistä hätkähdä, hyvä vaan jos on sinut itsensä kanssa, tai jos rohkaisujuomaa on ollut riittävästi. (Ja taas ollaan sivuraiteella! Takaisin asiaan siis.)

8. Paras liharuoka


Koska kassler meni jo toiseen kategoriaan on tähän valittava monesta hyvästä sitruunaisen pirtsakka scaloppine al limone.

9. Paras kanaruoka



Helpot ja helposti varioitavissa olevat kananugetit aka duke nukemit.

10. Paras leipä


Kälyn juhannusleipä, jota en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä itse, mutta jonka ihanan maun voin maistaa vieläkin suussani, vaikka juhannuksesta onkin jo aikaa.

11. Paras jälkiruoka



Maailman paras juustokakku. Polkkapossulta pöllitty tuhottoman hyvä resepti, jota ihan jokaisen kannattaa kokeilla edes kerran ennen kuolemaansa (mummot, papat ja BB-Terttu: hopi hopi ennen kuin on liian myöhäistä!).

+ Erityismaininta


Lopuksi on annetava vielä erityismaininta hurmaavalle, ihanan kodikkaalle ja tunnelmalliselle kiuasmakkaralle! Ihan loistava keksintö!

Synttärijuhlat jatkuvat blogissa vielä myöhemmin katsauksella Google Analyticsin parhaisiin paloihin, eli tiedossa on kurkistus siihen millä ihmeen hakusanoilla ihmiset ovat keltaiseen keittiöön löytäneet (ja ihmettelyä siitä mitä ihmettä he ovat moisilla sanayhdistelmällä halunneet löytää). Mielessä kävi myös kaapista ulos tuleminen ja pärstän läväyttäminen ruutuun, mutta mietin vielä onko minulla sydäntä siitä seuraavan yleisen kauhistuksen ja järkytyksen aiheuttamiseen. Toisaalta minua kyllä kiinnostaisi kovasti minkälaisia mielikuvia ihmisille on minusta muodostunut tämän blogin perusteella ja kuinka hyvin mielikuvat kohtaavat todellisuuden.

Nyt kuitenkin synttäritoivotukset blogille ja tämä tyttö lähtee kesäpäivän viettoon!

Tunnisteet:

5 kommenttia:

Blogger Polkkapossu kirjoitti...

Possu sanoo onneksi olkoon :D

28. elokuuta 2009 klo 21.01  
Anonymous Heli kirjoitti...

Paljon onnea terhakalle yksi vuotiaalle :)

30. elokuuta 2009 klo 20.09  
Blogger Rosmariini kirjoitti...

Onnea! Meitsi on ihan koukussa Keltaiseen keittiöön.

31. elokuuta 2009 klo 12.12  
Blogger Maireanna kirjoitti...

Onnea Onnea tivottaa annantupakin!
Pirteä yksivuotias ja aina hauskasti kirjoitettu. Jättää koukkuun! :-)

31. elokuuta 2009 klo 16.46  
Blogger Martina kirjoitti...

Paljon kiitoksia kaikille ihanille! :) Tämmöiset pienet onnentoivotukset piristävät paljon varsinkin nyt kun eilen lenkillä rikkoutunut polvi ottaa päähän rankasti. Mutta mitäs minä jalalla teen kun voin kirjoitella blogiakin! Siihen ei onneksi polvea tarvita. :)

1. syyskuuta 2009 klo 9.06  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu