Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Fiestasalaatti

perjantai 27. helmikuuta 2009

Fiestasalaatti


Ryhmäkuvastamme on livistänyt pannulla tirisevä jauheliha, mutta kuvitelkaa hänet takariviin murjottamaan

Inspis tähän laskiaistiistain illalliseen syntyi Silmänruokaa -blogin fiestasalaatin ansiosta. Katjan versio taasen on saanut innoituksensa Mäkin fiestasalaatista. Ja hei, miksen keksinyt tätä aiemmin? Tämähän on kuin tortillat ilman tortillalettuja, ja terveellistäkin vielä, onhan sentään kyse salaatista. Aivan loistavaa siis.

Martinan fiestasalaattiin tuleepi:

- jääsalaattia
- kurkkua
- punaista paprikaa
- salottisipulia
- juustoa (17prossanen kermajuusto toimii ainakin)
- mustia oliiveja
- maissia
- sipulia
- jauhelihaa
- mausteita (paljon)
- valkosipulia
- kermaviiliä ja valmista dippijauhetta (tsatsikin makuista)
- salsaa
- nachoja
- jalapenoja

Pilko pannulle sipuli ja purista mukaan myös valkosipulia. Kuullota sipuliystäviä hetken miedolla lämmöllä ennen kuin lisäät pannulle jauhelihan. Lisää lämpöä ja jätä liha ruskistumaan. Pilko odotellessasi jääsalaatti, kurkku, paprika, juusto ja salottisipuli. Sekoita keskenään tai matki minua ja laita kaikki ainekset erillisiin kulhoihin. Sekoita dippijauhe kermaviiliin ja purista mukaan valkosipulia.

Mausta ruskistuneet jauhelihat kaikella mahdollisella mitä kaapistasi löytyy. Keltaisessa keittiössä pääosan saivat pippurisekoitus, cayannepippuri, grillausmauste ja valkosipuli-chilikastike. Maustehyllyn tyhjentämisen sijaan voit myös ostaa kaupan nacho(tai sipsi tai mikä lie)hyllyltä valmiin maustesekoituksen ja työntää sen jauhelihan sekaan. Jos sipsihyllyltä ei löydy maustepussia, käy kurkkaamassa mausteosastolta. Ainakin taco-mausteseos on todistetusti mukavan makuista.



Avaa salsa-, jalapeno- ja oliivipurkit sekä nachopussi. Syö alkupalaksi pari nachoa salsan kera. Kasaa ainekset lautaselle haluamaasi sekasotkuun ja syö. Jauheliha kannattaa laittaa nachojen päälle, jotta maissilastut hieman pehmenevät, ja toisaalta ettei jauheliha lämmitä liikaa salaattia, kurkkua tai muita aineksia, jotka eivät ole yhtä hurmaavia lämpöisinä kuin mitä ne ovat kylminä.


Varaudu fiestahetkeen löysillä housuilla ja sohvalla, äläkä ainakaan aloita ruokailua jos kohta pitää rynnätä matkaan, sillä tätä on pakko ottaa lisää niin kauan kunnes ei enää
pysty syömään. Ja silloinkin voi suuhun työntää vielä pari haarukallista (ja laskiaispullan toim. huom.).

"Big house party,

ven a la fiesta,
a big house party,
la fiesta del barrio,
is a party,
ven a la fiesta,
a big house party,
la fiesta del año."
(Dj Mendez - Fiesta)

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu