Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Nyt tuunataan keittoja!

tiistai 24. helmikuuta 2009

Nyt tuunataan keittoja!



Niin mukavaa kun ruoanlaitto onkin, voi joskus olla kiire, väsy tai vapaavalintainen muu hyvä syy, jonka takia ei jaksa tehdä ainakaan ihan jokaista ruokalajia alusta asti itse. Silloin on luvallista, ellei jopa suotavaa, hieman oikaista ja turvautua puolivalmiisiin tai valmiisiin ruokiin. Keltaisen keittiön huijarikokin aiheena onkin tänään niinkin epäkulinaarinen elämys kuin pussikeitot! Älä vielä oksenna, vaan luepas eteenpäin. Saatat yllättyä..

Usko tai älä, mutta pussikeitostakin voi saada hyvää ruokaa. Itse olen vedellyt pussista ainakin tomaattikeittoa Ibizan auringon alla, mutta muistakin pussikeitoista saa pienellä tuunauksella ihan kelpo aterioita. Tässäpä muutama vinkki kun seuraavan kerran laiskotuttaa:



- Lisää keittoon kermaa, tuorejuustoa tai tyrkkäise pieni smetana- tai ranskankermasydän lautasen keskelle. Maustetut tuore- ja sulatejuustot tuovat tervetullutta lisämakua keittoon kuin keittoon, ja kermahan nyt tekee kaikesta parempaa. Eikä aina tarvitse käyttää sitä rasvaisinta vaihtoehtoa jos ei tahdo, viisiprossainen ruokakerma on ihan yhtä hyvää.

- Lisämakua saa tietysti myös mausteista ja maustekastikkeista. Valkosipuli-chilikastike sopii lähes jokaiseen keittoon, varsinkin jos pitää hieman tulisemmasta liemestä. Mausteinen tomaattikeitto tekee eetvarttia flunssaiselle ja kanakeittoon voi aina lisätä hieman currya. Äläkä unohda pippureita.

- Yrtitkin ovat keiton kavereita. Eipä tule ihan heti mieleen keittoa, johon ei mikään yrtti sopisi. Tuoreilla yrteillä voi sitäpaitsi myös koristella keiton, sillä tunnettu totuushan on, että kivan näköinen annos maistuukin paremmalta.

- Ruokaisamman pussikeitosta tekee pinnalle ripotellut leipäkrutongit. Voit paistella rapeita leipäkuutioita itsekin, mutta kun nyt kerran ollaan laiskoja ja turvaudutaan pussikeittoon, voi samalta kauppareissulta napata mukaan myös valmiin krutonkipussukan. Makuvaihtoehtoja on kaupan valmiissakin krutongeissa mukavasti, ja omatekemillä saa tietysti juuri sen makuisia kun haluaa.

- Ruokaisuutta saa lisää myös sattumilla. Paista kanakeittoon kanasuikaleita, sienikeittoon sieniä ja sulata pakkasesta katkarapuja katkarapukeiton sekaan. Rapeaksi paistettu pekonisilppu on myöskin nopea ja herkullinen lisä keiton päälle. Ei pidä unohtaa myöskään kasviksia. Sipuli, paprika ja valkosipuli ovat keltaisen keittiön suosikit.

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Blogger Anna kirjoitti...

Hei, kivoja vinkkejä! Pienellä vaivalla pussikeittoihin saa heti ihan omanlaista makua :)

26. helmikuuta 2009 klo 19.58  
Blogger Martina kirjoitti...

Jep, ei tarvita kuin muutama pikku juttu ja pussikeitostakin voi saada makuelämyksen. :)

27. helmikuuta 2009 klo 9.57  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu