Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Mielitekoja ja iloisia ylläripylläreitä

torstai 5. helmikuuta 2009

Mielitekoja ja iloisia ylläripylläreitä

Aijai, vähänkö alkoi tehdä mieli valkohomejuustoa! Oikeastaan mätitahnakin olisi ihanaa nyt. Ja Oltermanni. Oijoijoi ja aijaijai..

Liian usein mieleni valtaa pakottava tarve saada jotakin tiettyä ruokaa tai ruoka-ainetta. Eikä kyseessä ole mikään pieni tarve vaan valtava HIMO, joka kestää ja kestää kunnes vihdoin saan haluamani annoksen nenän eteen. Millaisistakohan raskausmieliteoista tulen kärsimään jos joskus (vuosien päästä siis, elkää turhaan peljästykö..) aion lisääntyä, kun ilman mahaakin saan kehitettyä näin järkyttäviä ruokahimoja. Huh.



Tällä kertaa ryntäsin siis juustohyllylle ja nappasin ehdottoman lempparini Castellon valkohomejuustopaketin koriini. Mukaan pääsi myös Oltermanni, jota kaavailin paahtoleivän ja mätitahnan kaveriksi. Mutta voi itku ja murhe! Kaupassa ei joko ollut mätitahnaa tai sitten minä en vaan löytänyt sitä (jälkimmäinen on todennäköisempi vaihtoehto). Mitäs nyt sitten? Oranssia tahnaa oli saatava, joten tyydyin lohipasteijaan. Hyvää ja suolaista sekin.

Samalta kauppareissulta mukaan tarttui fenkoli, jonka maistamista herra isokokki isäni oli suositellut jo muutamaan otteeseen. Olin kuullut huhuja, että fenkolista joko tykkää ja paljon, tai sitten sitä vihaa. Hieman siis epäilytti tuleva ruokaelämykseni, mutta fenkoli sopi kuin sopikin oikein hyvin väsäämiini herkkuleipiin. Päivän toinen iloinen yllätys oli, kun puhelin soi ja ukkeli ilmoitti tulevansa yllätysvierailulle viiden minuutin päästä. Voi mikä riemun päivä! Kaikkeja kivoja yllätyksejä vaan satelee!



Yllättävän hyviin iltapalaleipiin tarvitset:

- ruisleipää
- jääsalaattia
- fenkolia
- valkohomejuustoa
- lohitahnaa

Paahda ruisleipää joululahjaksi saamallasi leivänpaahtimella. Pilko fenkoli ja paista sitä valkosipuliöljyssä niin, että rehu hieman ruskettuu. Uihh, mäkin tahdon ottaa aurinkoa ja ruskettua..

Lado leivän päälle jääsalaattia, sitten kuumaa fenkolia, jonka päällä valkohomejuustosiipaleet sulavat ihanan pehmeäksi. Minä olin pitänyt omaa juustopalastani huoneenlämmössä jo tovin ennen leipien kasaamista, sillä tunnettu tosiasiahan on, että lämmin valkohomejuusto maistuu paremmalta kuin jääkaappikylmä. Kokeiltu on. Pursota johonkin väliin vielä lohipasteijaa ja nauti. Hyvaaaaa...

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu