Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Bücklingiä ja timjamiriisiä

keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Bücklingiä ja timjamiriisiä



Olen huomannut, että vaikka olen maanantaisin maailman tylsistynein otus, jaksan silti aina kokkailla pitkän ja väsyttävän työpäivän jälkeen. Yleensä maanantairuoka syntyy kaapeista löytyvistä ainehista, sillä vaikka jaksankin laittaa ruokaa, niin kauppaan en sentään mene inhokkiviikonpäivänäni. Joku raja hei sentään reippaudellakin!


Tällä kertaa päätin käyttää yhden kaapissani loikoilevista kalapurkeista (tai sen sisällöstä), ja jotta ruoka olisi varmasti epäilyttävää, kaivoin myös tomaattimurskapurkin esiin. Hitot allergiasta, nyt tekee mieli tomaattia! Uskottelen sitäpaitsi aina itselleni, ettei kypsä tomaatti mitään oireita aiheuta, niin kuin ei aina aiheutakaan. Unohdetaan ne kerrat, kun punainen ystävämme rikkoo huuleni niin, että melkein kaikki mahdollinen ruoka kirvelee suussani vielä parin päivän jälkeenkin..

Asiaan. Kaikki ruoanlaittohan alkaa sipulin pilkkomisella ja pannulla kuullottamisella, niin siis tämäkin maanantaikalasemme. Samaan aikaan on hyvä laittaa riisit kiehumaan kasvisliemeen, ja lisätä vähän valkosipuliöljyä pannulle. Aikaisemmin kun lurahti vahingossa ihan tavallista, ja valkosipuliöljy on vaan niin hyvää, että sitä on laitettava joka ruokaan. Seuraavaksi pannulle lennähtää haarukalla rikottu kalafile, mitä lie lajia hän nyt edustaakaan..? Katsokaa kuvasta niin ehkä tiedätte:



Saksankieliset ymmärtävät paketin perusteella kyseessä olevan savusillin. Kuulostaapa pahalta.. puhutaan mieluummin bücklingistä, se on jotenkin eksoottisempi ja, noh.. saksalaisempi. Ei siis hyvä sekään.

Nojooh, unohdetaan suosiolla kalasemme nimi ja heitetään tomaattimurskaa pannulle, maustetaan seos valkosipuli-chilikastikkeella, chilijauheella sekä timjamilla. Humpsautetaan riisinkin sekaan timjamia kun on tuo tarha-ajuruohopurkki (Voi luoja taas mikä nimi! Ymmärrän hyvin miksi timjami on vakiintuneempi nimitys..) kerrankin esillä. Yllätytään miten maistuvaa maanantaikoomasössöstä tulikaan. Harmitellaan kun annos on liian pieni ja tehdään lisää. Sitten nukkumaan, onhan kello jo puoli yhdeksän.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu