Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Vien sut kesään

tiistai 27. tammikuuta 2009

Vien sut kesään



Se näyttää aivan pinaattikeitolta vaan hahaa, eipäs olekaan sitä! Turhaan keitit kananmunan päälle ja otit lusikan esiin, sillä tämä ei ole pinaattia tai keittoa nähnytkään!

Olin taas kerran hyvin laiska ja erittäin säästäväinen, enkä jaksanut tallustaa työpäivän jälkeen kauppaan. Oli siis kaapintyhjennysruoan aika! Taas kerran, kylläpä keltaisessa keittiössä nyt improvisoidaan.. Kaapin tonkimisen jälkeen pöydällä möllötti:

- pala fetajuustoa
- puolikas kurkku (kuorittuna ja siemenet poistettuna)
- 6 tai 7 valkosipulinkynttä
- persiljaa
- valkosipulioliiviöljyä
- valkopippuria

Nämä kaverukset kun surauttaa sauvasekoittimella tohjoksi, syntyy levitettä, joka näyttää pinaattikeitolta, mutta on paljon valkosipulisempaa, raikkaampaa, kylmempää, suolaisempaa ja paksumpaa. Tämä maistuisi kuumana kesäpäivänä ihanalta vaikkapa dippinä kasvisten kera, tai miksei leivänkin päällä, kuten alla olevassa kuvassa. Valkosipulia tässä oli minun makuuni tarpeeksi, joten normaalin ihmisen kannattaa ainakin puolittaa valkosipulin määrä.



Seuraavana päivänä tohjon loppu katosi naamaani jääsalaatin kera, ja oli kuulkaa niin kesäinen maku ja tunnelma, että ei muuta kuin bikinit päälle ja rannalle! Harmi ettei laituria oltu vielä laskettu ja jokikin oli hieman liian jäinen, jotta olisin voinut pulahtaa uimaan. Aurinko kuitenkin paistoi ainakin vielä kaksi tuntia sitten, joten kyllä se kesä on jo tulossa, uskokaa minnuu!


Tänään

"Muistatko kun tammikuussa seisoit yksin pysäkillä
yhden aikaan yöllä pakkasessa palellen.
Tulin luoksesi ja sanoin ettei linja-autot enää kulje
vaan kerroit että tässä turhaa seiso en
vaan odotan kesää.
--
Niin huomenna taas mennään kalliolle uimaan kahden
minä tahdon nämä päivät yksin jakaa kanssas sun.
Laineet lyövät veneen reunaan istut vieressäni hiljaa
minä mietin mistä löysit aikataulun kun sinä odotit kesää"
(Yö - Vien sut kesään)


Huomenna

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu