Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Univiidakko

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Univiidakko



Viime viikonloppu meni aikamoisessa univiidakossa. Painajaiset valvottivat minua pientä nukkujaa pitkin öitä, mutta onneksi yövuorossa ollutta ukkelia voi häiritä kun pahat unet vaivaavat. Omituista lohtua sain myös kun kuulin naapurin kömpivän keskellä yötä kotiinsa. Enää ei pelottanut kun tiesi jonkun muunkin olevan hereillä. Jotakin hyötyä kerrostaloasumisestakin näköjään on..

Onnistuin tekemään viikonlopun aikana myös perinteiset unissaherkuttelut. Aamulla pöydällä olleesta joululahjasuklaapaketista (outs, miten pitkä yhdyssana) oli kadonnut tryffeleitä, ja yölliset suklaahetket paljasti todeksi viimeistään lattialta roskiksen suunnalta löytyneet suklaan käärepaperit. Hereillä ne yleensä osuvat roskiin..

Makealla on kummallinen vaikutus saada minut vaeltamaan luokseen yön pimeinä tunteina. En voi pitää kaapissa vierasvarojakaan, sillä vaikken edes muistaisi niiden olemassaoloa hereillä ollessani, löydän tieni kaapin perällä häämöttävän keksipaketin luokse nukkuessani. Sukuvika sanovat, mummini kun kuulemma teki aivan samaa syyttäen vaaria mansikkahillon salaa maistelusta niin kauan, kunnes heräsi eräänä aamuna mansikkahillotahrat puserolla. Eikä vaari ollut tuolloin edes kotona.

Univiidakossa seikkaili myös ukkeli, joka näki ruokaisia unia sillä aikaa kun laitoin päiväsapuskaa keittiössä. Liekö kämpässä leijaileva ruoan tuoksu aiheuttanut ruokaunia nälkäiselle yövuorolaiselle? Viikonloppuruoaksi väsäsin tonnikalamozzarellasalaattia, ravioleja, tomaattista kastiketta sekä kahta eri jauhelihamureketta.



Mureketaikinaan tarvitset:
- jauhelihaa
- lurauksen korppujauhoja
- lorauksen vettä
- kananmunaa

Anna korppujauhojen turvota vedessä ennen kuin työnnät sekaan paketillisen jauhelihaa ja kananmunan. Toiseen murekkeeseeni lisäsin sipulia, kanttarellia, chilimaustetta sekä valkopippuria, ja toiseen suppilovahveroita, kapris- ja oliivipurkkien jämät, dijon-sinappia sekä mustapippuria. On muuten vaan aika mainiota jääkaapin tyhjennysruokaa tämäkin, kaikki jämät ja purkin pohjat mukaan vaan!


Painelin mureketaikinani voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan, ja annoin sen hengailla uunin lämmössä melkoisen tovin. Kelloa en taaskaan katsonut, mutta kyllä se siellä ainakin tunnin viihtyi. Ripottelin mötikkäni pinnalle hieman korppujauhoja jossakin vaiheessa paistamista, sillä se näytti paljon kivemmalta niin. Mureke oli syömäkunnossa kun makuuhuoneen ovi narahti, ja olohuoneen läpi kohti keittiötä tallusti eräs uninen otus silmät kiinni ja kädet ojossa. Täytyihän toiselle antaa ruokaa heti, niin nälkäiseltä se näytti kurkkiessaan patoihin ja kattiloihin.



Murekkeen seuralaisena toimi kaupan valmiit pinaattiricottatäytteiset raviolit sekä valmis pastakastike, jota terästin hieman valkosipulimurskalla ja valkosipuli-chilikastikkeella. Kokkausinnostuksissani väsäsin myös salaatin, johon tuli:

- sitä vihreetä juttua
- kurkkua
- kolmea eri väristä paprikaa
- mozzarellaa (päälle luraus valkosipuliöljyä ja mustapippuria)
- persiljatonnikalaa
- mustia oliiveja
- avokadoa muussattuna sitruunamehun, valkosipulin, chilin ja mustapippurin kanssa

"Sinne kaivannut oon
univiidakkoon
sun kanssas kaksin kulkemaan.."
(Chorale - Univiidakko)

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu