Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 "Karhunpoika sairastaa.."

tiistai 16. joulukuuta 2008

"Karhunpoika sairastaa.."

"..häntä hellikäämme,
lääkkehillä hoidelkaa
nalleystäväämme.."




Ilkeä ystävämme flunssa kolkuttelee keltaisen keittiön ovella, mutta minähän en suostu päästämään mokomaa sisään, vaikka pirulaisella tuntuu olevan jo molemmat jalat oven välissä. Valkosipulin sekä vitamiinien lisäksi olen joutunut turvautumaan astetta järeämpiinkin aseisiin taistelussani pöpöä vastaan, ja tämä päivä onkin kulunut rattoisasti Buranan ja Finrexinin voimalla.

Kun pöpö painaa niskaan ei työpäivän jälkeen meinaa jaksaa tehdä yhtään mitään, ei edes ruokaa. Joku voisi sanoa ettei töihin kannata mennä flunssaisena, mutta minä ahkera työntekijä (kröhöhöm..) raahaan itseni toimistolle niin kauan kun kuumetta ei ole, vaikka olo olisikin vähemmän pirteä. Syy ei ehkä kuitenkaan ole ahkeruuteni vaan se, että jos jään kotiin, annan periksi flunssalle ja sittenhän se vasta iskeekin kahta kauheammin. Parempi siis huijata itseään leikkimällä tervettä, ja taikoa pipi pois väsäämällä terveellistä salaattia seuraavista ainehista:

- salaatten
- kurkkunen
- paprika
- sipuli
- vihrua oliivi
- pippurihärkä
- eetamipalanen
- maustekurkku
- manteli maustehineen

Kipeänä on oikeastaan ihan sama mitä syö, sillä mikään ei maistu miltään. Tämäkin salaatti koottiin lähinnä jääkaapista löytyneistä jämäpaloista kun en jaksanut tsempata sen enempää. Salaattiainekset pilkoin vähän miten sattuu (ei kai nyt kukaan jaksa flunssaisena nähdä liikaa vaivaa sapuskan esteettisyyden eteen), sekoitin heidät keskenään ja työnsin eväskulhoon odottamaan seuraavan päivän lounastaukoa.



Sen verran jaksoin kuitenkin tsempata, että mantelit saivat erikoiskäsittelyn. Halusin nimittäin varmistaa maistavani edes jotakin flunssan turruttamilla makuhermoillani. Niinpä paahdoin joulupuuron kaverit Jim Beam hot saucessa ja heitin tulisuuden takaamiseksi vielä hieman chilimaustetta joukkoon. Kyllä nyt maistuu tukkoisemmassakin suussa! Näitä voisi napostella ihan pelkästäänkin vaikkapa jouluvieraita odotellessa.

Sipulin kitkeryyden peittämiseen olen repäissyt jostakin hyvän vinkin: Ripottele sipulin palojen päälle hieman suolaa ja sokeria, anna itkeä hetken ja huuhtele hyvin. Jätä huuhtelu väliin jos haluat kokeilla oksennusrefleksiäsi suolasokeriliuokselta maistuvilla sipuleilla. Yäk.. Tätä vinkkiä noudattamalla keltasipulikaan ei maistu liian väkevältä salaatin seassa, ja koostumuskin muuttuu hieman pehmoisemmaksi. Sipulin maku ei kuitenkaan katoa mihinkään, makuelämys vain on raakaa sipulia pehmeämpi ja näin ollen salaattiin sopivampi.

Näihin tukkoisiin kuviin ja tunnelmiin! Varokaa flunssapöpöläisiä!

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu