Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Duke Nukem

keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Duke Nukem



Joo, älkää kysykö mistä ihmeestä keksin tämänkertaisen otsikkoni. Nugetista ilmeisesti tuli mieleeni Nukem, Duke Nukem.

Duke Nukemista sen sijaan päähäni ei pälkähdä ensimmäisenä kuva kananugetista vaan ala-asteikäisestä pojasta (kenties veljestäni vuonna 1 ja 2), joka lausuu sanat Duke ja Nukem niin hurjalla äänellä kun pieni poika vaan osaa. Eli ei kovin hurjalla. Samalla hän ottaa ainakin omasta mielestään hurjan taisteluasennon sinkauttaen kätensä nyrkissä ilmaan ja asettaen jalkansa tukevaan haara-asentoon. Loppuun kenties vielä ampumisimitaatio näkymättömällä aseella ja tietenkin asiaankuuluvat pyssyn äänet kuolaisesta suusta ilmoille pärähtäen. Tämän jälkeen pikkusiskon pitää esittää kuollutta, samalla kun itse sankari juoksee piiloon huutaen jotakin mitä telkkarista ja tietokonepeleistä on opittu. Cowabunga!

Sellaista meidän lapsuuteen.. Sen siitä saa kun elää veljien ja heidän kavereidensa ympäröimänä. Nugetitkin muuttuvat Duke Nukemiksi, vaikka olen aina inhonnut kaikenlaisia räiskintäpelejä. Kanaa sen sijaan en inhoa, ja siksipä valmistinkin itselleni herkullisia kananugetteja seuraavista aineksista:

- 1 paketti broiskun rintafileitä
- 1 purkki bulgarian jogurttia
- kananmuna
- suolakeksejä
- korppujauhoja
(- mustapippuria)

Nugettien valmistus käynnistyy jo syömistä edeltävänä päivänä broilerin fileiden pilkkomisella ja niiden jogurttiin upottamisella. Anna kanapalastesi muhia jogurtissa yön yli. Murskaa suolakeksit ja lisää niiden joukkoon halutessasi korppujauhoja ja mustapippuria. Minä jätin mustapippurin pois, sillä kanani lilluivat jo ostohetkellä pippurimarinadissa. Suolakekseiksi valitsin juuston makuisia kavereita, joten makua kyllä riitti ilman ylimääräisiä pippurin lisäilyjäkin.

Sitten on taas lempparityövaiheeni eli temppuradan vuoro! Kierittele kananpaloja ensin kananmunassa ja sitten suolakeksi/korppujauho/pippuriseoksessa. Paista nugetteja uunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Halkaise isoin nugetti tarkistaaksesi että he ovat kypsiä ennen kuin työnnät mötkylän suuhusi, sillä raaka kana suussa ei ole hyvä juttu.

Nugettien päälle kuuluu mielestäni puristaa jotakin sitrushedelmää, mieluiten sitruunaa tai limeä. Varsinkin juustosuolakekseillä kuorrutetut nugetit voivat olla liian tunkkaisen makuisia ilman piristävää sitruunalorausta. Duke Nukemieni kaveriksi tein kaupan valmiista dippijauheesta sekä kermaviilistä creamy pepperin makuista dippiä. Ja upposi kuin leikkiaseen näkymätön luoti mielikuvitusviholliseen!


Itse herra Nugetti

Tunnisteet: ,

4 kommenttia:

Blogger Venla kirjoitti...

Eipä ole koskaan tullut mieleen tehdä itse nuggetteja, mutta nyt täytyy kyllä kokeilla joku päivä, sen verran hyviltä nuo näyttävät ja kuulostavat :)!

5. joulukuuta 2008 klo 22.06  
Blogger Martina kirjoitti...

Hyviä nämä ovatkin ja niin helppoja tehdä, että jopa keltaisen keittiön tumpelokokkikin onnistui loihtimaan oikein herkulliset kananugetit. Harmi vaan että ne loppuivat jo..

8. joulukuuta 2008 klo 10.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

DUKE NUKEM!!

En kyllä muista että olisin Duke Nukemia leikkinyt. Turtlesia vain. Mutta ei kai siinä.

Ja se oli sitä paitsi yläasteella.

15. joulukuuta 2008 klo 10.14  
Blogger Martina kirjoitti...

Ehkä Duke Nukemin imitoija olikin naapurin Ville? Tai Veijo.

19. joulukuuta 2008 klo 16.48  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu