Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kansallisruokaa

tiistai 25. marraskuuta 2008

Kansallisruokaa



Teimme ennen muinoin Keravan (ja miksei samalla koko Suomen) toista kansallisruokaa, eli pizzaa, ja nyt oli toisen perinteisen sapuskan vuoro. Kebabia pöytään siis Ranet ja kaikki muutkin kollit!


Tätä pötkylää ei kannata lähteä värkkäämään jos aikaa on vain vähän ja nälkä kova, varsinkaan jos ruoanlaittoruokaa ei ole ymmärretty hankkia. Tässä nimittäin kestää. Ja kestää. Ja kestää.. Mutta usko mua, odottaminen palkitaan kyllä.

Kepappiin tarvitaan:

- 2 kg naudan jauhelihaa (saa laittaa määtä tai röhröhiäkin jos välttämättä tahtoo)
- 60 g aromisuolaa (josta me laitettiin ehkä 20 g, kiitos minun "mä kuolen suolaan!!" -vinkumisen)
- 1/2 dl mustapippuria

Mörssää jauheliha mössöksi ja tee siitä n. 10 cm paksu pötkylä, jonka piilotat tiukkaan foliokääreeseen. Hauskaa ja ehkä hyödyllistäkin on juntata pötkylä seinää vasten mahdollisimman tiukaksi paketiksi. Seuraavaksi hakataan folioon haarukalla muutama reikänen, josta ällöttävä ruskea rasvaliemi valuu uunipellille. Kebabpötkylän voit laittaa pellin päällä olevalle uuniritilälle.

Kebabin valmistumista edesauttaa myös jos laitat uunin päälle sataan asteeseen ja annat möhkylän muhia siellä. Alkuperäisen ohjeen mukaan lihapötkö viihtyy uunissa neljä tuntia, mutta meillä taisi mennä kuusi tuntia kunnes olimme täysin tyytyväisiä kepappiimme. Anna pötkön levätä hetken aikaa uunista tulon jälkeen, kunnes piekset sen siipaleiksi.


Pötkylämme ennen uunia ja foliopeittoa


Tiukka paketti



Neljän tunnin jälkeen -> Takaisin uuniin

Me nautimme kansalliskebabimme riisin, tsatsikin sekä tomaattikastikkeen kanssa. Ukkelin lautasella köllötteli pari vihreää lieroakin. Omalle lautaselleni eksyi vain hiukkasen tomaattikastiketta ja sekin tuntui olevan liikaa, sillä suu oli aikas pipi aamulla. Kiitos rakas tomaattiallergiani, mitä tekisinkään ilman sinua?


Tomaattikastikkeen ohje on kopsattu taas suoraan ukkelin viestistä:


- 2 prk tomaattipyrettä

- muutama desi vettä että tuli sopivaa
- vähän chilivalkosipulikastiketta

Ja sitte keitellään hetki sitä niin tulee hyvvee ja naminamia.


Loppuun vielä lisää kansallistunnelmiamme biisin merkeissä:


"Syyttömänä syntymään sattui hän
Tähän maahan pohjoiseen ja kylmään
Jossa jo esi-isät juovuksissa tottakai
Hakkasivat vaimot, lapset, jos ne kiinni sai"
(Eppu Normaali - Murheellisten laulujen maa)

Joo, aika positiivista..

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu