Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kuuma peruna

tiistai 18. marraskuuta 2008

Kuuma peruna



Marraskuisessa sateessa tarpomisen jälkeen tekevät minttukaakao, sauna ja uuniperunat eetvarttia. Kaakaota tarvittiin tosin lämmikkeeksi vain saunan lämpiämistä odotellessa, kun emme tyhmät ymmärtäneet laittaa saunaa päälle jo kävelylle lähtiessä. Olisi meinaan ollut aika täydellistä pujahtaa suoraan ulko-ovesta saunaan ja heittää märät sukat seinään. Mutta jos ei kerran osata ennakoida, niin sitten palellaan reilu puoli tuntia peiton alla kaakaokuppi kädessä, kunnes saunanalle on saanut saunan lämpimäksi. Käyhän se näinkin.

Ja olipahan ainakin aikaa laittaa rosamundat uuniin sekä tehdä täytteet perunoille ennen saunaan ryntäämistä. Potut muhivat folion sisällä noin 175-asteisessa uunissa puolisentoista tuntia. Hieman kuumemmassa uunissa olisivat valmistuneet nopeammin, mikä olisi ollut tervetullutta, sillä nälkä oli ulkona reippailun ja saunassa lököilyn jälkeen kova. Minäkin raukka jouduin lusikoimaan täytettä suoraan suuhuni perunoita odotellessa, kun maha murisi niin kovasti. Ja pitäähän soosseja maistaa varmuuden vuoksi ainakin viisi kertaa, jos niihin tarvitsisi vaikka lisätä jotakin. Ei kuitenkaan tarvinnut, herkullisia olivat ihan näinkin:


Täyte 1:

- kermaviiliä
- cheddarsalsa -dippijauhetta
- paprikaa
- kanttarelleja

Täyte 2:

- kermaviiliä
- herkkusieniä ja sipulia paistettuna
- valkosipulia
- chilivalkosipulikastiketta
- mustapippuria


Perunat maistuvat parhaalta levitetyllä vuodesohvalla kun ulkona on harmaata ja ikkunat täynnä sadepisaroita. Kääriydy peittoon ja laita sellainen kanava päälle, jolta tulee Simpsoneita. Syö rauhassa, vaikka olisikin jo kiire töihin. Ota lisää. Jos pottuja jää jäljelle, mutta täytteitä ei, niin ei hätiä mitiä, sillä rosamundat maistuvat erittäin hjuvilta myös maustevoin kanssa.

"..So if you want to love me
then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain.."
(Guns N' Roses - November rain)

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu