Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Jotakin kevyttä ettei tule ähky..

tiistai 4. marraskuuta 2008

Jotakin kevyttä ettei tule ähky..



Keltaista keittiötä ilahdutti vierailullaan itse herra soppamies - ei kuitenkaan Harri Syrjänen, mutta jotain sinne päin kuitenkin. Miehen värkätessä herkullista pastaa iltaruoaksemme, minun osuudekseni jäi välineiden ojentelu, kuormasta maistelu kesken kaiken, sekä nyökkääminen ja joon hokeminen aina kun kysyttiin jotakin. "Laitetaanko valkosipulia?" -JOO!, "Laitetaanko kaikki pekonit?" -JOO!, "Laitetaanko lisää valkosipulia?" -JOO! Voi minua keharia kun innostuin niin kovasti..

Tavoitteena oli tehdä jotakin kevyehköä, sillä liian usein olemme saaneet aikaiseksi niin järjettömän hyvää ruokaa, että ähkyhän siitä on seurannut. Joskus ei vaan ymmärrä lopettaa ajoissa, tai olla ahmimatta, jos on oikein kova nälkä.

Niin, no, olihan tämän kertainen ruokamme kevyttä.. Kerma oli 2 prosenttista (eli tosi kevyttä, voidaan laittaa koko purkki), valkosipuli on vihannes (?), herkkusieni sieni ja kinkku on kinkkua, ja näillä asioilla yritän vain hämäyttää huomion pois pekonista, sillä ilman sitä pasta olisi oikeasti ollut kevyempää. Mutta myös vähemmän maukasta. Laitetaan kaikki pekonit, se on niin pieni pussikin sitäpaitsi..

Soppamiehen pastaan tuleepi:

- pastaa (voit valita muodon ihan itse, kunhan se on simpukan muotoista)
- kinkkua
- pekonia
- herkkusieniä (ei miälellään purkista, sillä tuoreet valkoiset ovat parempia)
- kermaa (jos haluat olla terveellinen valitse 2 prosenttista)
- mausteita (valitse sokkona maustehyllystä kaksi-kolme purkkia, paitsi ei currya, sitruunapippuria, rakuunaa tai muutakaan mikä ei sovi)
- valkosipulia, paljon.

Laita ensiksi pastat keittelehtimään. Jos pääsi lyö tyhjää, lue pastapussista ohjeet kuinka se tapahtuu. Pilko herkkusienet ja heitä pannulle, laita pian pekonisuikaleet perään ja haistele ihania tuoksuja. Tässä vaiheessa on myös hyvä varmistaa että väliovi on auki, jotta naapuritkin saavat haistella ihania pekonin tuoksuja raahautuessaan nälissään kotiin.

Kun sienet alkavat ruskettua lisää joukkoon kinkkusuikaleet, heittele mausteita sekaan, äläkä vaan unohda valkosipulia. Sitä saa olla ihan reilusti. Ja vielä vähän lisää. Kun pasta on valmis, valuta vesi pois, lisää kattilaan pannulla paistamasi kinkut, pekonit ja muut kaverit sekä kerma. Sekoita hetken aikaa pitäen sörsselssön koko ajan liikkeessä, sillä soppamies varoitteli että muuten voi käydä huonosti. Ja parempi on uskoa, onhan soppamies aina oikeassa. Syö riittävästi, mutta älä liikaa.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu