Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 "Myrsky repii puita taivas salamoi.."

sunnuntai 26. lokakuuta 2008

"Myrsky repii puita taivas salamoi.."



Lauantai-iltana alkoi keltaisen keittiön ulkopuolella tuuli viuhua niin kovaa, että täytyi jäädä oikein ihmettelemään sen voimaa. Tuntui että parvekkeen lasit irtoavat hetkenä minä hyvänsä, mutta itsepäisestihän nuo pysyivät kuitenkin kiinni, vaikka kovasti helisivätkin. Hyvähyvä, ovat selvästi tulleet emäntäänsä. Itsepäisyys kannattaa.

Myrskyillan iloksi laitoin uuniin sulhaspiirakoita ja tein kynttilän valossa niiden seuraksi munavoin, johon lisäsin suolan sijaan hieman kaprista. Tai ehkä hieman enemmänkin. Aika tosi älyttömän melko hyvää oli, suosittelen kokeilemaan ellet sitten satu vihaamaan kapriksen makua.



Eräiden lähteiden mukaan sulhaspiirakka on muuten samanlainen kuin karjalanpiirakka, mutta pienempi ja vaaleampi. Jostakin muistan lukeneeni myös, että sulhaspiirakan tulee olla pyöreä ja se keitetään voissa, mistä tulee sen toinen nimi keitinpiirakka. Jos nyt ihan totta puhutaan, niin en jaksa vaivata päätäni miettimällä liikaa karjalan- ja sulhaspiirakan eroja, pääasia että molemmat maistuvat hyvältä suussani.



Viime viikolla posti toi yllärinä kaksi lippua Juha Tapion konserttiin. Tämä ei nyt kyllä liity aiheeseen mitenkään, mutta pitäähän minun päästä riemuitsemaan kun olen kerrankin voittanut jotakin, kiitos Kotilieden arvonnan! Hups, tulikohan nyt möläytettyä jotakin noloa.. Kotiliesi? Juu, lempilehteni. Oikeasti en ole kovin perehtynyt kyseiseen lehteen, joten eipäs lähdetä haukkumaan toista ilman parempaa tietoa. Voihan se olla ihan hyväkin, vaikka väistämättä mieleeni putkahtaakin vanhemmat kotirouvat ja harmaat pantterit kun kuulen sanan Kotiliesi.

Noniin, mutta joka tapauksessa, kävipä mielessäni että olisinko sittenkin mieluummin voittanut matkalahjakortin, rahaa tai vaikkapa dvd-soittimen kuin liput Juha Tapion keikalle? En kerro mihin vastaukseen päädyin, ettei kukaan Juha Tapio -niminen pahoita mieltään.

"Arvaamatta tuuli kääntyy vastaan,
varoita ei myrsky matkoistaan
arvaamatta maailman tuulet lastaan riepottaa
Toisiamme hetken saamme kantaa
pitkin maailman pintaa karheaa
hetken verran kohti taivaanrantaa kurkottaa."
(Juha Tapio - Arvaamatta tuuli kääntyy vastaan)

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu