Kälyn juhannusleipä
Tättädädää! Tässä se tulee, nimittäin äskeisessä juhannuspostauksessa kehumani leipä, jonka resepti singahti sähköpostiini ennen kuin ehdin saaristolaisleipää sanoa. Ja koska copy-paste on kaveri, on resepti tässä teidän kaikkien hyötykäytettävänä Kälyn kommenteilla höystettynä. Olkaa hyvät ja kiitos Käly!
- 1 l Piimää
- 75 g hiivaa
- 3 dl siirappia
- 3 dl kaljamaltaita
- 3 dl vehnäleseitä
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 rkl suolaa
- 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun siirappivettä 1/3
Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan nousta 1½ tuntia (mä laitoin astian kököttämään altaaseen jossa oli kuumaa vettä. Päälle vielä joku liina niin hyvää tulee).
Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia. Kun leivät ovat kypsyneet 1½ tuntia valele siirappivedellä (mä valelin vasta kun olin ottanut leivät uunista ja antanut niiden kököttää liinan alla tuon 1½ tuntia.. Hyvin luin siis ohjeen).
Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.Anna leipien tekeytyä viileässä pari - kolme päivää niin leivät on parhaimmillaan.
Tunnisteet: leipomukset, leivät
0 kommenttia:
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu