Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Sapvei-patonkiva

torstai 11. kesäkuuta 2009

Sapvei-patonkiva



Onnea Helsinki! Huhtikuun lopulla keltaiseen keittiöön avattiin uusi subway-ravintola! Tästä riemukkaasta uutisesta kerrotaan yleisölle vasta nyt, sillä patonkitehtaan kirjoittajajäsen on hidas, jälkeenjäänyt ja huonomuistinen. Katsotaanpas nyt muistanko enää yhtään mitään patonkipirskeistämme.. Näitä nimittäin syötiin useana päivänä siinä vapun tienoilla, eikä edes kyllästyttänyt kun vaihtelimme aineksia sopivan usein.

Kaikki patongit ja niiden lämpimäksi halutut täytteet paahdettiin uunissa. Leipäsinä toimivat esipaistetut patongit sekä muut esipaistetut leivät. Parhaaksi kokeilujemme perusteella osoittautuivat esipaistettu ciabatta sekä joku juustoinen leveämpi leipä, jonka nimeä en enää muista. Perus kapeat patongit ovat liian kapoisia ja täytteet pursuavat niistä ulos samantien. Valitse siis levein patongin näköinen leipänen jos haluat päästä parhaaseen subway-tulokseen.



Ensimmäiset patonkikokeilumme olivat kovin lihaisia, sillä työnsimme täytteeksi jopa kolmea eri leikkelettä. Nammm.. Metukat ja salamit sopivat patonkeihin hyvin, sillä niissä on riittävästi makua. Perus kinkut ja lauantaimakkarat kun eivät maistu patongin välissä juuri miltään.



Teimme vappuna olosuhteiden pakosta myös lihapullilla täytettyä patonkia, joka osoittautui yllättävän hyväksi vaihtoehdoksi, vaikka Subwaynkin listalla möllöttävä lihapullapatonki on lähinnä kummastuttanut ja naurattanut minua. Lihapullien kaveriksi työnsimme vappupatonkiimme myös perunasalaattia, eikä ollut kuulkaa yhtään huono päähänpisto sekään. Tämä oli oikein kiva ja täyttävä patonki, vaikka jouduimmekin käyttämään siihen kapeaa patonkileipää.





Leipästemme perustäytteisiin kuuluivat kurkku, paprika ja lehtisalaatti sekä juusto, joka pitää ehdottomasti laittaa leikkeleiden ja valmiiksi paistetun patongin kanssa hetkeksi uuniin sulamaan. Kukaan ei varmaankaan ylläty kun kerron, että patongeistamme löytyi myös reilusti valkosipulimurskaa sekä valkosipulimajoneesia. Kuvien perusteella näyttäisi myös siltä, että ainakin osa patongeista on voideltu tuorejuustolla tai jollakin vastaavalla, vaikken tätä vaihetta enää näin monen viikon jälkeen muistakaan. Hemmetin emmentaali kun pahenee vaan iän myötä! Tai sitten ne oli ne vappudrinkit..


Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu