Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 "Halloumi on tehnyt comebackin.."

tiistai 2. kesäkuuta 2009

"Halloumi on tehnyt comebackin.."



"..hän on tullut takaisin."

Keltaisessa keittiössä halloumijuustoon tutustuttiin, ihastuttiin (alla vaahterapuun..) viime kesänä. Toisaalta en kyllä mene ihan takuuseen ettenkö olisi maistanut tuota suolaista kyproslaista juustoa taannoin Agia Napassa, mutta se on sivuseikka. Uusi ihastukseni joka tapauksessa unohtui viime kesän jälkeen, kunnes nyt kevään ja kesän mittaan muutaman ruokablogin pitäjän innoittamana löysin halloumin uudestaan.

Ja halloumista tehtiin salaattia näin:

Tarvitset:

- sitä vihreetä juttua
- kurkkua
- vihreää paprikaa
- sipulia
- valkosipulia
- halloumia
- krutonkeja tai ruissnackseja

Liota halloumia kylmässä vedessä hetki, jotta liika suolaisuus katoaa. Pilko odotellessasi salaatti, kurkku ja paprika ja länttää lautaselle odottelemaan muita kavereita. Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli pusertimella, työnnä molemmat sipulipulit pannulle, pannu levylle ja levy päälle. Lado lämpimät, hitusen ruskettuneet sipulit vihreiden juttujen päälle lautaselle. Sitten on itse halloumin vuoro.

Leikkaa halloumiköntsä viipaleiksi ja ruskista palat pannulla. Saa ruskistaa ihan reilusti, sillä mitä ruskeampi sen parempi. Melkein ainakin. Jos haluat voit maustaa juustoa lempimausteillasi. Minä pyöräytin pannulla tirisevien viipaleiden päälle roasted garlic & pepperiä. Sitten vaan halloumi muiden salaattiainesten päälle, muutama krutonki tai ruissnacksi vielä sekaan ja komoeeta (joka on siis yhtä kuin kom och äta, terveisiä pikku-Martinalta, joka ei vielä osannut ruotsia).

"Lämmin ilta maalattu suu
mansikalta mmm maistuu
Ei ollut enää montaa koulupäivää
tennareilla oli kevyt kävellä

Tapasin illoin sinua silloin
alla vaahterapuun
Tutustuttiin ihastuttiin
alla vaahterapuun"
(Aikakone - Alla vaahterapuun)

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu