Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Uusia ystäviä

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Uusia ystäviä



Minusta on ihanaa kierrellä ruokakaupassa kaikessa rauhassa hyllyjä tutkien. En pidä niinkään perinteisestä vaatteiden ja kenkien shoppailusta, ja tilaankin suurimman osan vaatteistani (ja oikeastaan kaiken muunkin) suoraan netistä, mutta ruokakaupassa pyörimisestä suorastaan nautin. On ihana tehdä uusia löytöjä keltaisen keittiön kaappeihin. Kunhan vaan en osu ostoksille pahimman mummoruuhkan aikaan, tai vaihtoehtoisesti lapsiperheiden kärryjen täyttämille käytäville päättömästi vipeltäviä mukeloita taklaamaan. Sillä minun syynihän se on jos pikku-Elmeri rikkoo päänsä juostessaan jalkojani päin.

Tällä kertaa kaupassa oli hiljaista ja sain rauhassa tutkia tarkemmin muun muassa maustehyllyä, josta löysinkin makuuni täydellisesti sopivan maustesekoituksen. Roasted garlic & pepper -purkki sisältää valkosipulin ja pippurin lisäksi ainakin sipulia, ruohosipulia sekä chilipippuria, eli juurikin niitä makuja, joita työnnän muutenkin lähes jokaiseen ruokaan. Plussaa tulee ihanasta pyöritysmekanismista (vai millä ihmeen nimellä kutsutaan suola- ja pippurimyllyjenkin kierrerouhaisupyörityssysteemiä?), josta tulee kiva ääni ja olo kuin olisin tv:ssä viuhtova superkokki. "Vähän suolaa *rouh rouh* ja pippuria *rouh rouh*."


Kuva on aivan törkeän huonolaatuinen, mutta minkäs teet kun et osaa kuvata tämän paremmin. Huomaa kuitenkin paketista heijastuva AURINKO! Kevät! Jee!

Toinen välittömästi huomioni varastanut kaveri oli leikkelehyllystä löytynyt kylmäsavustettu hevosenpaisti. Oijoi, hintaa katsomatta suoraan ostoskoriin lensi tämäkin aikoinaan hirnunut ystävämme. Avasin paketin heti kotiin saavuttuani ja työnsin siipaleen suuhuni. Nam. Melko suolaista minun makuuni, mutta silti nam.


Paketista suoraan syömisen lisäksi yhdistin heposen ruisleipään sekä valkosipulituorejuustoon, jolloin leikkeen suolaisuus tasoittui sopivasti. Viimeiset siipaleet pilkoin nakkipastan joukkoon, johon heppa toi mukavaa pekonimaista suolaisuutta ja rapsakkuutta.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu