Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Liquid hot chocolate

tiistai 26. toukokuuta 2009

Liquid hot chocolate



Lupasinkin jo euroviisuilujen yhteydessä lisätä tänne plokiini ihanan sulan, suklaisen, ällömakean mutta maistuvan mutakakun reseptin, ja pitemmittä puheitta, tässä tulloopi hän:

- 200 g taloussuklaata
- 200 g voita tai margariinia
- 4 kansmuns
- 2 dl sokrua
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja suklaa kattilassa, mikrossa, vesihauteessa tai mikä ikinä onkaan sinulle mieluisin tapa. Sulamista odotellessasi voit voidella irtopohjavuoan ja laittaa uunin lämpenemään 200 asteeseen. Haistele ihania sulan suklaan tuoksuja, ja nosta valmis voisuklaaseos jäähtymään siksi aikaa kun vatkaat kananmunat ja sokerin vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan, lisää voi ja suklaa kananmunasokerivaahtoon ja sekoita kuin mikäkin vipatuu. Tai no, ei sitä nyt niiiiin kovasti tarvitse sekoittaa.. Seuraavaksi on jauhojen vuoro. Lisää jauhoja pienehköjä määriä kerrallaan taikinaan, sillä jos läväytät kaiken kerralla kulhoon ja alat sekoittaa niin a) saat aikaan ilmassa pölisevän jauhopilven b) ittuunnut kun taikinaa on niin vaikea sekoittaa ja c) taikinasta ei tule yhtä tasaista kuin jos lisäilisit jauhoja vähän varovaisemmin.

Kaada taikina aiemmin voitelemaasi vuokaan, tyrkkää vuoka uuniin 10-15 minuutiksi ja nuole sillä aikaa antaumuksella taikinakulho sekä värkki jolla taikinaa sekoitit. Et nimittäin pääse maistamaan valmista kakkua ihan heti, sen kun pitää antaa hieman jähmettyä uunin jälkeen. Äläkä suotta pelästy kakun löysää olomuotoa, sillä uunista tullessaan sen kuuluukin olla hyllyvä kuin ison ihmisen takalisto (terveisiä vaan omalta muhkultani). Jähmetyttyäänkin kakun keskustan kuuluu olla mutaisen löysä, melkein jopa raaka, sillä juuri tästä ihanasta tahmeasta keskuksesta kakku on saanut mutaisen nimensä. Minä hylkäsin kakkuseni suosiolla jääkaappiin seuraavaa päivää odottelemaan, mutta eiköhän sitä voi maistella jo parin tunnin päästä jos himo iskee.

Keltaisessa keittiössä mutakakkua syötiin sulatettujen pakastevadelmien, vadelmakastikkeen (jonka ohje löytyy täältä) sekä minttu- ja vaniljajäätelön kanssa. Jotakin raikasta onkin hyvä hommata kakun kaveriksi, se kun tuppaa olemaan melkein liiankin makeaa ihan yksinään. Jäätelöä, kermavaahtoa, marjoja tai vaikkapa vaniljakastiketta kaveriksi niin takaan että kakku katoaa pian jääkaapista ja löytyy vyötäröltäsi ennen kuin huomaatkaan. Ah, mikä tehokas myyntipuhe.. Syökää mutakakkua, se lihottaa.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu