Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Maaukkoja

tiistai 12. toukokuuta 2009

Maaukkoja



Maaukot eli jordgubbet ovat taas vallanneet muun muassa Rautatieaseman, jossa junalle viipottaessa ei voi välttyä myyntikojusta tulvivalta mansikan tuoksulta. Ihana kesän tuoksu, vaikkei mansikat vielä kotimaisia olekaan. Ne kun ovat ehdottomasti niitä parhaita. Ei nämä maahanmuuttajamansikatkaan toki pahoja olleet. Maku itseasiassa oli lähes yhtä hyvä kuin kotimaisissa, mutta miinusta tulee koostumuksesta, joka oli hieman kovempi ja kuivempi.

Osa mansikoista popsittiin ihan vaan pelkästään niin kuin kevään ensimmäiset mansikat kuuluukin popsia. Ei mitään turhia härpäkkeitä mukaan, vaikka suklaa ja kermavaahto sopivatkin jättehyvin maaukkojen kaveriksi. Vaniljajätskin kanssa mansikat aiheuttavat kivoja mummolafiboja ja tuovat mieleen muistoja lapsuuden kesistä. Mansikkamaito on joidenkin lapsuuden suosikki, mutta meillä sitä ei jostain syystä harrastettu. Mustikoista teimme joskus mustikkamaitoa, mutta mansikat syötiin aina sellaisenaan tai korkeintaan vaniljajätskin kanssa. Suklaa ja kermavaahto ovat tulleet kehiin vasta vanhemmalla iällä.


Kulhon pohjalle pyörimään jääneet mansikat pilkoin seuraavana aamuna myslin sekaan, ja voisin melkein sanoa että ne maistuivat paremmilta niin. Marjojen kovuus ei tuntunut enää ollenkaan, mutta ihana maku tuntui. Kun myslikin sattui vielä olemaan mansikan makuista, tuntui kevätaamuni ihan kesältä.

"Siinä täytyy olla rakkautta
Siinä täytyy olla unelmii
Mannapuuroa ja mansikkaa
Juuri oikeenlaista kemiaa
Sen täytyy joskus satuttaa
Sen täytyy voida naurattaa
Ei siitä muuten mitään tuliskaan
Ilman oikeenlaista kemiaa"
(Neon 2 - Kemiaa)

Ylläolevasta biisistä tulee mieleen niin ikään lapsuuden kesät ja se nimenomainen mummola, jossa syötiin aina mansikoita ja vaniljajäätelöä. Kerran matkalla mummolaan bussiimme tuli ikäiseni tyttö, jonka perään äitini lupasi katsoa ja varmistaa että hän jää oikealla pysäkillä pois. Ja kuinka ollakaan, alku-ujostelujen jälkeen minä maailman ujoin lapsi laulaa hoilotin uuden tuttavuuteni kanssa Neon Kakkosen Kemiaa koko hela matkan Helsingistä Mikkeliin.

Taisin yllättää itsenikin moisella rohkeudella, sillä minä todellakin olin hyvin ujo lapsi. Voi kanssamatkustajaraukkoja kun emme osanneet minkään muun biisin sanoja, vaan "Mannapuuroa ja mansikkaa" kajahti aina uudelleen ja uudelleen bussin etuosasta. Voi meitä pieniä paviaaneja.

Tunnisteet: ,

5 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Se on kyllä aika lyömätön parivaljakko. Suklaa tosin on vähän muihikin pöytiin taipuvainen, mutta mitäs tuosta, kun heidän suhteensa sen kestää! Nämä marjapostaukset eivät kyllä helpota lainkaan marjaisia himojani, joten täytynee ehkä tänään metsästellä aurinkoiseen torirantaan napsittavaksi kopallinen mansikoita tahi muita herkkuja.

12. toukokuuta 2009 klo 15.22  
Blogger Martina kirjoitti...

Haha, suklaa ei tosiaankaan tyydy vain yhteen kumppaniin. Sopiihan se hyvin yhteen niin monen muunkin kanssa. :D

12. toukokuuta 2009 klo 16.46  
Blogger Pahalapsi kirjoitti...

Ai ai! Miulle kanssa mansikoita edes yksi kappale, kiitos! ;)
Myslin ja tuoreiden mansikkaisten yhdistelmä kuulostaa mielenkiintoiselta. Testaan lähempänä kesää!

12. toukokuuta 2009 klo 22.06  
Blogger Nelle kirjoitti...

Muistan suorastaan joutuneeni joskus ajan alkuhavinoissa laulamaan jonkun retkibussin etuosassa siihen järkyttävään opasmikkiin. Ehkä laulavat lapset aiheuttavat vanhemmissa jotain kummallisia muutoksia joka saa kauhean särinän kuulostamaan enkelkuorolta. En tiedä, joka tapauksessa mulla on edelleen traumoja turistibusseista ;)

13. toukokuuta 2009 klo 7.31  
Blogger Martina kirjoitti...

Insanity, ota kiinni, täältä lentää mansikka sinullekin! :) Mun aamumysliin on aina kuulunut pakastemarjat, jotka ei tosin maistu enää yhtään niin hyviltä tämän mansikkakokeilun jälkeen. Voi kun joka aamu saisi tuoreita marjoja..

Ja Nelle voi ei, turistibussin mikkiin laulamisesta tulisi ihan varmasti traumoja itse kullekin. Sehän olisi ihan kamalan pelottava tilanne, varsinkin kun sen mikin laatu on mitä on. :) Onneksi olkoon kuitenkin kun uskalsit, minä olisin samassa tilanteessa varmasti hypännyt ulos bussista vaikka keskellä moottoritietä. :)

13. toukokuuta 2009 klo 10.07  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu