Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Espoon Unidentified Flying Object

maanantai 11. toukokuuta 2009

Espoon Unidentified Flying Object



Olin lauantaina pahan paikan edessä, ja itseasiassa siellä sisälläkin, jos kirjaimellisesti ajatellaan. Jouduin nimittäin kohtaamaan pahimman pelkoni kun veimme äitimme ja pikkuveljemme syömään Haikaranpesään. Tiedättehän sen ufon näköisen vesitornin Espoon Haukilahdessa? Sinne korkealle ufon sisään minun piti nousta HISSILLÄ (apuva, apuva, aapuuva!) ja kylläpä taas pelotti! Mutta mitäpä sitä ei tekisi hyvän ruoan takia, ja olihan minulla kuitenkin oma rakas äitini tukena ehkä maailman pelottavimmassa paikassa. Tai no kolmanneksi pelottavimmassa, sillä vielä kankeampana kauhusta olen ollut Näsinneulan sekä Stadionin tornin hisseissä. Hyi kamala..

Ylhäällä rohkeaa hissillä kulkijaa odotti kuitenkin palkinto: Ruokaa! Paljon ruokaa! Kun pahin hissin aiheuttama käsien tärinä oli laantunut ponkaisin riemulla buffetpöydän herkkujen ääreen. Ja hei, jaksoin kerrankin panostaa jälkiruokaankin, vaikka yleensä olen jo alkupalapöydän jälkeen niin täynnä ettei jälkiruoasta voi edes haaveilla. Niin meinasin olla nytkin, mutta kun pääruoan jätti minimiin ja piti hieman taukoa annosten välillä, jaksoi jälkiruokakaapilla käydä kaksikin kertaa. Ja onneksi jaksoi, jälkiruoka oli nimittäin ihan parasta. Kaapillinen ihania juusto- ja muita kakkuja, hedelmiä, jätskiä, juustoja.. Omnomnom..


Alkuruokia piti käydä ottamassa parikin kertaa..


..ja antaa toisille ruokarauha kuvaamalla myös heidän lautasiaan.


Ai miten niin säälittävä tämä pääruokani..?


Iiihania jälkiruokia!


Ja naapurilautasen zoomailua jälleen.

Maisemat Haikaranpesässä olivat upeat pilvisestä säästä huolimatta. Ravintolan ulkopuolella on tasanne, jolla olisi voinut käydä ihailemassa Espoota, Helsinkiä ja Suomenlahtea haikaraperspektiivistä, mutta ikäväksemme pöytä tukki tiemme emmekä päässeet ulos. Höh. Mutta eipä siinä, näki sisältäkin hyvin merellä seilaavat Tallinnan laivat, purjelautailijat, piiput, vesitornit, kirkot ja sen mäen, jonka nimeä en saanut selville.

"Lapsuus se on, korvaamaton.
Paljon mä sain, siks kiitän sua vain.
Äidille vaan laulaa nyt saan,
äideistä parhaimman sain."
(Tuula Valkama - Äideistä parhain)

Tunnisteet:

4 kommenttia:

Blogger Merituuli kirjoitti...

mekin olemme monesti miettineet tuonne menoa, mutta toistaiseksi on jäänyt.

nyt kun olet jo ollut siellä, voin kertoa teikäläisittäin kauhutarinan. Kun olimme koko koulu joskus ammoisina aikoina sitten Särkänniemessä luokkaretkellä, hissi juuttui jonnekin matkalle osa koululaisistamme sen sisällä. Heidän täytyi kavuta luukusta ulos siellä jossain vieressä olevaan huoltohissiin. hui!

11. toukokuuta 2009 klo 13.18  
Blogger Satu kirjoitti...

Juu, tulin sanomaan samaa kuin Hyppysellinen, että monesti on pitänyt tuonne Haikaranpesään mennä, mutta aina se vain on jäänyt! Olisi vielä meiltä melkein kävelymatkan päässäkin - menosuuntaan ainakin ehkä jaksaisi kävellä, mutta paluumatkalle tarvittaisi jo varmaan taksi mun pötsiä varten! :-D

11. toukokuuta 2009 klo 20.21  
Anonymous Heli kirjoitti...

Määpä oonki käynyt tuolla kohta seittemän vuotta sitte häälounaalla <3 Pitäiskö mennä seuraavan kerran, kun 10 tulee täyteen. Ellei se ole sitä ennen romahtanut...

11. toukokuuta 2009 klo 22.09  
Blogger Martina kirjoitti...

Hyppysellinen: Hyi kamala tuota hissitarinaasi.. Mä saisin varmaan sydänkohtauksen vastaavassa tilanteessa, kun olen muutenkin sen partaalla aina hissien lähettyvillä. Toisaalta tuollainen shokkihoito voisi tehdä ihan hyvääkin kammolleni. Näkisin ainakin ettei hissin jumiutumiseen välttämättä ihan aina kuole. :)

Hippu: Joo paluumatkaa ei kannata laittaa kävelemisen varaan, sillä mahan tuolla saa aivan varmasti täyteen. Me ollaan kuulemma joskus poistuttu Haikaranpesästä helikopterilla, harmi vaan etten itse muista siitä mitään kun olin niin pieni silloin.

Heli: Haikaranpesä on varmasti ollut ihana paikka häälounaalle. Tunnelmaa, maisemia ja hyvää ruokaa riittää. :)

12. toukokuuta 2009 klo 9.35  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu