Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Shake it up shekerim

maanantai 1. kesäkuuta 2009

Shake it up shekerim


Minttu-boysenmarjapirtelö

Paras keino kasvattaa matkakuumetta on maata auringossa, lukea matkaoppaita ja -lehtiä sekä kuunnella biisejä, jotka on yhdistänyt pienessä päässään kesään, lomaan ja etelään. Viikonlopun hellepäivät kuluivatkin lähes kokonaan parvekkeella ja takapihan nurmella auringosta nauttien ja laskien päiviä tulevaan Italian matkaamme. Tänään on 24 päivää jäljellä, ja nehän hurahtaa nopeasti, varsinkin kun on juhannus ja muuta hauskaa tiedossa vielä ennen sitä. Ihana kesä!

Kun aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja lämpömittari näyttää kolmeakymmentä astetta en usko että kukaan malttaa häärätä keittiössä yhtään ylimääräistä minuuttia. Helteessä hikoileva keho kuitenkin kaipaa energiaa, mieluiten kylmän ja raikkaan juotavan muodossa, sillä tuhdit lämpimät ateriat eivät tule kuuloonkaan keskellä helleaaltoa. Keltaisen keittiön uusi kesävillitys ovatkin pirtelöt, joita on nopea pöräyttää sauva- tai tehosekoittimella samalla kun hakee täydennystä vesipulloon. Pirtelöstä saa myös sopivasti energiaa ettei innokas itsensä grillaaja vaan pääse tuupertumaan kesken kaiken.

Pirtelöitä on helppo muunnella oman maun sekä jää- ja pakastekaapin sisällön mukaan.
Kirsikka-hunajamelonipirtelön esittelinkin jo aiemmin, ja nyt viikonloppuna pirteän pinkki juoma sai peräti kolme uutta sisarusta. Ihan ensimmäisenä halusin testata miten uusin marjaystäväni toimii pirtelössä. Niinpä survaisin boysenmarjoja, minttujäätelöä, vaniljajäätelöä, maitoa sekä intiaanisokeria tohjoksi. Minttu raikasti mukavasti tuhdin makuista neekerivadelmaa ja muistinpa jälleen kerran miksi lapsuuden kesät kuluivat minttujäätelöpalloa nuollen, tai vaihtoehtoisesti sen maahan putoamista surkutellen.. Minttu vaan sopii kesän kuumuuteen kuin aloe vera paahtuneelle iholle. Virkistää kovasti katsos nääs..


Minttua ja mansikkaa

Minttujäätelöstä innostuneena tein myös minttu-mansikkapirtelöä, joka maistui ihanan kesäiselle. Tästä ei paljon pirtelö parane. Kuten muihinkin pirtelöihini, lisäsin tähänkin tietysti maitoa sekä uutta ystävääni inkkarisokeria. Intiaanisokerin voi hyvin jättää pois tai korvata tavallisella sokerilla, hunajalla tai makeutusaineella riippuen vähän pirtelön muista aineksista. Kaikista kirpeimmät maut saattavat vaatia makeutta seurakseen, mutta muuten jäätelö ja maito riittävät yleensä taittamaan maut pehmeämmiksi.

Kolmas pirtelösisarus olikin perheen musta lammas. Ei huonolla tavalla tosin ollenkaan, hän vaan sattui olemaan hieman erilainen kuin minttuiset sisaruksensa. Tein tästä pirtelöstä hieman paksumpaa lisäämällä vain aavistuksen maitoa mustaherukoiden, mustikoiden sekä mustikkapiirakan makuisen jäätelön kaveriksi. Kirpeät mustaherukat piristivät kivasti jäätelön ja mustikoiden makeutta, eikä pirtelöstä tullut yhtään niin ällömakeaa kuin alkuasetelmat antoivat olettaa. Mukavan raikas siis tämäkin pirtelö.


Sinisten marjojen pirtelö

Jos haluat elää terveellisemmin (tai jos pakastimessasi ei ole tuhoamista kaipaavia jäätelön jämiä kuten allekirjoittaneella) voit surautella myös jogurtti- tai mehupohjaisia kylmiä juomia. Korvaa vain jäätelö ja maito maustamattomalla (tai miksei maustetullakin) jogurtilla, mehulla tai vaikka molemmilla jos et osaa päättää mitä haluat juoda. Jäitä vaan paljon sekaan niin juomasta tulee mahdollisimman kylmää. Ja eikun takaisin aurinkoon!

"Shake it up shekerim
I know whar you're feeling
Shake it up shekerim
I got what you're needing
Shake it up shekerim
tell me what you're thinking
Shake it up shekerim
you're my only sweet thing"
(Kenan Dogulu - Shake it up shekerim)

Yllättyykö kukaan jos kerron tämän(kin) biisin olevan peräisin Euroviisuista?

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu