Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Suolaiset muffinssit

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Suolaiset muffinssit



Euroviisuevääksi tein mutakakun ja vuohenjuustosuorakaiteiden lisäksi suolaisia muffinsseja, jotka ovat erittäin näppärää juhla-, piknik- ja muuten vaan tarjottavaa. Suolaiset muffinssit on helppo ja nopea valmistaa ja niitä voi syödä niin uunilämpiminä kuin kylminäkin. Muffinsseja voi myös varioida loputtomiin, sillä taikinan sekaan voi hyvillä mielin heittää kaikki mahdolliset jääkaapista löytyvät jämät. Enää tarvitaan vain helppo perustaikinaohje ja kappas vaan, tässäpä sellainen olisi:


- 4 dl vehnäjauhoja

- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 75 g voita

Ensinnäkin tarvitset kaksi kulhoa, joista toiseen sekoitat kuivat aineet, eli vehnäjauhot, leivinjauheen ja suolan. Toisessa kulhossa taas sekoitat yhteen maidon, kananmunat ja sulatetun voin. Tyrkkää kulhojen sisällöt keskenään pussauskoppiin ja lisää haluamasi täytteet kopissa syntyneen taikinan sekaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja työnnä 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Helppoa ku mikä! Jopa minä osasin! Vielä kun olisi sellainen ihana silikoninen muffarivuoka, paperiset kun tuppaavat menemään ruttuun ja rumaksi.


Keltaisessa keittiössä taikina jaettiin vielä kahteen osaan, sillä olisihan se nyt ollut tylsää jos muffinsseja olisi ollut vain yhtä makua. Ja nyt pääsin turvallisen perusratkaisun lisäksi kokeilemaan erikoisempaakin täyteyhdistelmää. Perinteisiin kinkku-juustomuffinsseihin tuli, ylläripylläri, kinkkusuikaleita ja eetamiva. Olisitko arvannut? Kreikkalaistyylisiin muffareihin taasen sekoitin fetaa, kalamata-oliiveja, pinaattia sekä valkosipulia. Hyvin toimi molemmat maut, enkä kyllä millään osaa valita kumpi oli parempaa. Ehkä kreikkalaiset kun niissä oli kuitenkin valkosipulipulipulia. Toisaalta kinkku-juustokin on aina hyvää. Hmmm..



Kreikkalaisten muffinssien täyte..


..ja kinkku-juusto.


Hehän ovat kuin kaksi taikinaa.


Valmis! Tässä poseeraavat kreikkalaiset muffinssit. Kinkku-juustoista löytyy kuva postauksen yläpäästä.

Mitä kaikkea netistä saakaan ilmaiseksi! Klikkaa tästä

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu