Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kesäsalaatti

perjantai 19. kesäkuuta 2009

Kesäsalaatti



Mikäköhän tästä nyt muka niin kesäisen tekee? Se, että salaatti on tehty ja syöty kesällä? Vaiko se, että siinä on maissia ja herneitä? Njääh, en tiedä, sillä ei tämä periaatteessa yhtään sen kesäisempi ole kuin muutkaan salaatit, mutta jostakin syystä tätä haarukoidessa mieleni kirmasi kesälaitumille ja tuli halu käydä ahon laitaa ilman paitaa. Vain suvituulen minä kutsun kuulen..

No joka tapauksessa, tämä(kin) salaatti syntyi erinäisistä jääkaappiin seilaamaan jääneistä jämistä eikä minun alunperin pitänyt postata sitä tänne lainkaan. Kesäsalaatistani tuli kuitenkin niin hyvää, että halusin pistää pari juttua tänne muistiin, jotta voin myöhemmin dementian vallassa matkia itseäni ja kokea nämä makuelämykset uusina aina uudelleen ja uudelleen.

Kesäsalaattiin tarvitset:

- sitä vihreetä juttua, joka tällä kertaa oli hieman punertavaa lollo rossoa
- kurkkua
- oranssia paprikaa, sillä se on kalleinta, ja muille kaupassa olijoille pitää näyttää että meillä ei olla köyhiä, lälläslää..
- savulohitäytteisiä oliiveja samasta syystä kuin oranssia paprikaakin. Lisäksi oliivit ovat hyviä naposteltavia sossun jonossa istuskellessa.
- ruotsalaista edamia, eli goudaa
- herneitä. Tuoreet olisivat parhaita, mutta pakasteherneillä mentiin. Höh.
- perunaa
- minimaissia
- pasta rossa -maustetta (tai grillimaustetta)

Muistiin laitettava juttu nro 1:

Paista minimaisseja voissa ja mausta ne pasta rossalla. Tulee ihan järjettömän hyvää! Ainiin, pakko paljastaa tässä välissä, että olen huijannut teitä kaikkia (muahahahaa!), sillä aina kun olen sanonut käyttäväni voita, olen oikeasti käyttänyt leivontamargariinia, joka on iiihan eri juttu kuin aito ja oikea voi. Tiedoksi vaan että tulen huijaamaan teitä jatkossakin, ehkä nopeammin kuin arvaatkaan..

Muistiin laitettava juttu nro 2:

Salaattiin saa helposti ruokaisuutta ja hyvää makua perunan avulla. Pilko jäähtyneet keitetyt perunat (vaikka eiliset jämät.. ihan niin kuin meillä joskus syötäisiin keitettyjä perunoita..) pyörittele niitä lämpimässä voissa (hahhaa, huijaus jälleen!) sekä pasta rossassa. Myös öljy ja grillausmauste sopivat tähän hommaan kuin Martina Italiaan. Ah, sieltä se taas tuli.. 6 päivää enää!!

Muilta osin kesäsalaatin kasaaminen tapahtuu kuten muidenkin salaattien. Pilko tarvittavat, sulata pakasteherneet, sekoita ainekset keskenään ja syö. Valmiin annoksen päälle voi pirskauttaa vielä hieman öljyä ja sitruunamehua sekä pyöräyttää pari kierroksellista pasta rossaa.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu