Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Täydellinen mysli

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Täydellinen mysli



Täydellinen müsli:

- sisältää mahdollisimman vähän sokeria
- sisältää mahdollisimman vähän suolaa
- sisältää siemeniä
- sisältää paljon pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja/tai marjoja
- maistuu banaanille
- maistuu hyvälle

Harmi vaan ettei täydellistä mueslia löydy kaupan hyllyltä, vaikka olenkin ahkerasti maistanut joka merkkiä ja makua. Aina on joko liikaa hiutaleita, liian makeaa, liian vähän makua ja onpa joidenkin myslien joukossa riisimurojakin. Jos haluan riisimuroja, ostan riisimuroja. Eivät Riks, Raks ja Poks mysliin kuulu, ei vaikka muuttaisivatkin maidon kaakaomaidoksi. Sitäpaitsi mysliin ei edes laiteta maitoa vaan jukurttia, jota ei kyllä mustin neekerimurokaan pysty muuttamaan kaakaojogurtiksi. Nii.

Kun kerran kukaan muu ei ole vielä tehnyt täydellistä mysliä, oli minun keksittävä se. Huoh. Martinan supermysliin tulee:

- kaurahiutaleita
- kaura- ja ruisleseitä
- auringonkukan siemeniä
- pähkinäsekoitusta
- kuivattuja banaanilastuja

Myslintekohomma on yllättävän simppeli. Levitä hiutaleet, leseet ja siemenet uunipellille ja ripottele intiaanisokeria päälle. Voit halutessasi käyttää myös vaikkapa hunajaa tai sitten jättää koko makeutuksen pois. Käy se niinkin. Paahda myslin alkua uunissa 200 asteessa hetki pienoinen tai isompikin jos siltä tuntuu ja näyttää.

Anna paahtuneiden kavereidesi jäähtyä hieman ennen kuin sekoitat joukkoon pähkinät ja banskut. Jos pähkinä ja banaani eivät ole ystäviäsi, voit sekoittaa joukkoon vaikkapa kuivattuja marjoja, kuivattuja hedelmiä, rusinoita (miksi rusina muuten erotellaan aina muista kuivatuista hedelmistä vaikka onhan sekin rutsahtanut viinirypäle) tai mitä ikinä haluatkin myslistäsi löytää.

Keltaisessa keittiössä mysliä syödään yleensä aamupalaksi maustamattoman jogurtin sekä norovirus-vadelmien kanssa. Myös muut marjat ja hedelmät sekä maustetut jogurtit maistuvat myslin kanssa, ja voi joukkoon lurauttaa halutessaan sitä maitoakin jos haluaa leikkiä murojen syöntiä. Joka tapauksessa myslin teko oli niin helppoa ja lopputuloskin ihan vaatimattomasti vaan täydellinen, että keltaisessa keittiössä tullaan varmasti jatkossakin syömään omatekemää mysliä. Ja muuta ei sitten tarvitakaan.

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu