Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 I'm lovin it!

keskiviikko 19. elokuuta 2009

I'm lovin it!


Pömpeli Anconassa

Ei, kyseessä ei todellakaan ole McDonald's, vaikka otsikon perusteella voisi niin luulla, vaan jotakin paljon paljon parempaa. Nyt katsastetaan nimittäin Hotel Sole Blun täysihoidon parhaat palat, jotka myös juustoina, makkaroina ja muina kylminä herkkuina tunnetaan. Näitä jäi ehkä eniten ikävä.


1. Speck con formaggio (19,50 pistettä) pitää hallussaan koko täysihoidon kaikkien ruokien ykkössijaa ja hehkutinkin kyseistä unelmaherkkua jo täällä.


2. Prosciutto e melone (19,00 pistettä) on perinteinen italialainen alkupala (vaikka me vetelimmekin tämän illallisella pääruokana) eikä ilmakuivatun kinkun ja melonin liitto voisi olla toimivampi. Suolainen kinkku on täydellinen kumppani pehmeän makealle cantaloupelle, ja tämän herkun kohdalla voimme todeta jälleen, että yksinkertainen on kaunista (tai tässä tapauksessa herkullista). Ihanaa.



Formaggi misti (19,00 pistettä). Eihän kokoelma italialaisia juustoja voi olla muuta kuin kympin arvoinen setti.


4. Bresaola con rucola (18,75 pistettä) sisältää ohuita siivuja suolattua ja ilmakuivattua naudanlihaa, rucolaa sekä parmesaaniraastetta. Nams.


5. Mozzarella alla caprese (15 pistettä). Mozzarella on muihin juustoihin verrattuna melko mauton yksilö. Annoksen pisteitä laski ikävästi myös tomaatti, joka kyllä sopii täydellisesti mozzarellan kaveriksi, mutta jolle meikämanne on mennyt allergiaherkistymään.

Ai hitto kun piti mennä kuolaamaan näppis pilalle.. Tuokaa mulle juuuustoa! Ja prosciuttoa!

Tunnisteet: , ,

4 kommenttia:

Blogger Dea kirjoitti...

Minusta caprese on IHANAA, jos siinä on käytetty kunnollista mozzarellaa ja kypsiä tomaatteja :) Eräs ystäväni ei voi sietää mozzarellaa, jota ihmettelen kovin; eihän tuo edes tosiaan maistua paljolti miltään???

23. elokuuta 2009 klo 11.27  
Blogger Martina kirjoitti...

Ilman tomaattiallergiaani ja vähemmän vihreillä tomaateilla olisin varmasti antanut capreselle enemmän pisteitä, sillä kuten arvata saattaa, Italiassa mozzarella(kin) on parempaa kuin muualla. Kumma juttu jos joku ei todella voi sietää mozzarellaa, sillä eihän siinä tosiaan ole erikoisen vahvaa makua ja koostumuskin on ihan kiva. Liekö ystävälläsi ikäviä muistoja mozzarellaan liittyen ja siksi se ei hänelle maistu..?

24. elokuuta 2009 klo 9.52  
Blogger Marikki kirjoitti...

Kokeilkaahan muuten Pirkan puhvelimozzarellaa, on aika Tosi Hyvää ja ei voi verrata suomalaisiin lehmänmaitokumipalloihin.

27. elokuuta 2009 klo 8.24  
Blogger Martina kirjoitti...

Hei joo, hyvä kun muistutit tuosta puhvelimozzarellasta! Olen kuullut sitä kehuttavan aiemminkin ja ensi mozzarella-kerralla nappaan sen varmasti mukaani. Mikähän muu olisi mozzarellan kaveri kuin tomaatti?

27. elokuuta 2009 klo 10.06  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu