Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Minut on haastettu!

maanantai 17. elokuuta 2009

Minut on haastettu!

Siistiä, haasteet on kivoja! Kiitos vaan Sillä sipulilaan Hyppyselliselle! Vastauksessani on hieman kestänyt, kiitos vaan erimielisyyksieni tietokoneen ja kameran kanssa, Italia-muistelojen (jotka jatkuu ja jatkuu ja jatkuu varmaan vielä syvälle talveen saakka) ja saamattomuuteni, jos nyt ihan rehellisiä ollaan. Mukavuusruokahaasteen piti myös antaa hieman muhia pääkopassa, jotta vastaukseen hahmottuisivat juuri oikeat ruoat.

Tarkoituksenahan on kertoa ruoasta (tai ruoista, kuten minun tapauksessani), jonka pariin palaa aina uudestaan ja uudestaan, ja joka nimensä mukaisesti tuo mukavan olon ja mieleen mukavia muistoja. Jos kotikeittiön puolelta ei tule mitään mieleen, saa kuulemma kertoa ravintola-annoksestakin. Vaan minullepa tuli heti mieleen kaksi kotona tehtävää ruokaa, sekä tietenkin Cantina Westin heppa, jota palaan ahmimaan kerta toisensa jälkeen.


Heti ensimmäiseksi mukavuusruokaa miettiessäni mieleeni lävähti mieletön jahni (alkuperäinen ohje täällä), joka rantautui keltaiseen keittiöön Monkeyfoodista ihanaisen Muulin vinkkaamana, ja joka on heti ensimaistamisesta lähtien ollut olennainen osa keltaisen keittiön arkiruokarepertuaaria. Jahnia on muunneltu jääkaapista ja pakastimesta löytyvien aineiden mukaan, mutta ihan joka ikinen kerta siinä on ollut ja tulee aina olemaankin perunaa, sipulia, rakuunaa, öljyä ja leipää. Muita juttuja sitten tilanteen mukaan.

Minun mukavuusruokaani kuuluu olennaisena osana se, ettei kauppaan tarvitse välttämättä mennä, vaan voi huoletta suunnata töistä suoraan kotiin ja lieden ääreen tietäen, että keittiöstä löytyvistä tarpeista saa aikaiseksi kivaa haarukoitavaa. Jahnin lisäksi lempparini on valkosipulinen spaghetti, jonka resepti niin ikään elää jääkaapin sisällön mukaan, mutta perusaineet löytyvät yleensä aina kotoota. Ja perusaineisiinhan kuuluvat spaghetti (terveellisempi tumma on parempaa), valkosipuli, öljy, sitruunamehu, pippuri tai jokin kiva mausteseos sekä usein myös persilja, oliivi ja sipuli. Näistä sitten väännetään kiva spaghettisössö kaveriksi sohvan nurkkaan linnoittautumisen ajaksi.

Hömhöm, sitten olisi haasteen eteenpäin laittamisen paikka.. Tämä on aina niin vaikeaa kun ei voi olla varma kenelle haaste on jo singahtanut. Kokeillaan kuitenkin tällä kertaa Voisilmäpeliä, Uneliasta kokkia sekä Tuu nyt jo, ketsuppia. Teidät on haastettu!

Tunnisteet: ,

7 kommenttia:

Blogger Merituuli kirjoitti...

teillä mennään näkösjään kanssa helppoudella tässä mukavuusruualla. tästä oli kiva kuulla, kiitos!

17. elokuuta 2009 klo 11.46  
Blogger Ketsuppi kirjoitti...

Haaste vastaanotettu! Jospa tämä nyt saisi ihmisen heräämään ylivenähtäneeltä blogitaukoilulta... ;)

17. elokuuta 2009 klo 12.36  
Blogger Martina kirjoitti...

Merituuli: Jep, helppous on avainsana mukavuusruokaa tehdessä. Ehdin muuten käyttää tässä vielä vanhaa nimeäsi, toivottavasti ei haittaa. Merituuli on kyllä kivempi, omalla nimellä esiintyminen on aina jotenkin rehellisempää, vaikka toisaalta hauskat lempinimetkin toimivat ja muistuvat mieleen paremmin.

Ketsuppi: Olisi mukavaa jos tämä haaste antaisi lisäpotkua blogiharrastuksen jatkamiselle. Täällä onkin jo odoteltu uusia postauksia sieltä suunnalta.. :)

18. elokuuta 2009 klo 9.22  
Blogger Maireanna kirjoitti...

Tuo helppousruoka on hauska haaste!Vaikka minua ei ole haastettukaan niin otan mietinnän alle ja jatkan sitä annantuvassa...

19. elokuuta 2009 klo 8.34  
Blogger Martina kirjoitti...

Anna, innolla odotan mitä saat aiheesta aikaiseksi. Toisten vastauksia on aina hauska lukea. :)

19. elokuuta 2009 klo 10.12  
Blogger Meri, Helsinki kirjoitti...

Jahni on kyllä ihan yybermukavaa ruokaa! Juuri sellaista ehtoisen ihanaa ja helppoa ja maukasta ja terveellistäkin. Ja kauniin väristä <3

4. syyskuuta 2009 klo 21.20  
Blogger Martina kirjoitti...

Jep muuli, jahni on ihan mahti keksintö!

8. syyskuuta 2009 klo 11.53  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu