Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Under the sea

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Under the sea



Olisi suorastaan synti jos Adrianmeren rannikolla lomaillessa ei tulisi kertaakaan maistettua fisua ja muita meren otuksia. Kala on rantalomakohteessa varmasti tuoretta ja paikalliset syövät sitä paljon. Riminissäkin vähintään joka toinen ravintola on erikoistunut kalaruokiin, mikä omalta osaltaan todistaa sen, että rannikolla osataan tehdä merenelävistä maukasta. Täysihoitoviikkomme aikana mekin tutustuimme muutamaan kalaruokaan ja tuttuun tapaan rankkasimme ne parhausjärjestykseen:



1. Filetto di cernia al forno (17 pistettä) kiilasi itsensä fisujen ykköseksi. Tämä maistui kuulemma samalta kuin mantelikala, jota minä en ole maistanut, mutta ukkeli on. Cernia-kalalle en löytänyt suomenkielistä vastinetta, mutta kuvan löysin, ja hänpä näyttääkin näin pelottavalta:

On se aika hurja kaveri



2. Filetto di cernia alla napoletana (16 pistettä) on samaista cernia-kalaa, tällä kertaa napolilaisittain valmistettuna (mitä ikinä sitten tarkoittaakin).




3. Filetto di scombro ai ferri (15,75 pistettä) sai meidän pöydässämme nimen silakka, ja paljastui googletuksen jälkeen makrilliksi.



4. Fritto misto dell'adriatico (15,50 pistettä) tarkoittaa friteerattuja meriotuksia, joista kerroinkin hieman jo aikaisemmin. Minä annoin tälle hyvät pisteet, mutta ukkelin mielestä friteeratut mötkylät olivat tässä vaiheessa lomaa vain seiskan arvoisia. Höh.



5. Polombro alla piastra (14,75 pistettä) on mysteeri, sillä edes google ei kerro minulle mikä tai kuka hän on. Lautasella köllötteli muistiinpanojeni mukaan kala käännettynä samalla tavalla kuin lohimedaljonki. Kertoopa paljon..



Nasello grigliato (14,75 pistettä) oli aterian nimen mukaa grillattu nasello-kala. Suomalaista nimeään hän ei kertonut, mutta ennen kuolemaansa nasello on ikuistettu seuraavanlaiseen kuvaan:


Ihan sssairraan pelottava!

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu