Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 2 x polenta

torstai 16. heinäkuuta 2009

2 x polenta



Italia-juttuja odotellessa voidaan astua ja vaikka ihan istahtaakin hetkeksi polentan ihmeellisen maailmaan.
Ensimmäisen polentakokeiluni jälkeen olen päässyt epähuomiossa vähän ihastumaan kyseiseen maissijauhomössöön, ja tässäpä olisi taas kaksi herkullista tapaa valmistaa polentaa. Tai yksi, josta tulikin kaksi. Tarvitset vain:

- polentaa (elikkäs maissijauhoja)
- vettä
- sieniä (mulla oli muistaakseni kuivattuja suppilovahveroja ja orakkaita by iskä the sienimies)
- voita
- (suolaa)



Keitä polentasta puuroa paketin ohjeen mukaan (eli lisäile veteen jauhoja koko ajan sekoitellen kunnes näyttää hyvältä). Lisää sekaan sienet ja voita sen verran kun sopivaksi koet. Parmesaania tai muuta juustoa voi myös lisätä, mutta keltaisessa keittiössä tyydyttiin tällä kertaa vain voin ja sienien maistuvaan liittoon. Jos et ole suolavammainen, lurauta polentan sekaan myös hieman suolaa.


Ensimmäisellä kerralla vetelin polentaa puurona tonnikalapihvin ja vihreän peston kera. Loput puurosta levitin leivinpaperille noin sentin paksuiseksi kerrokseksi ja annoin jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään asti, jolloin polentalevy leikkaantui sormen kokoisiksi tikuiksi ja meni pannulle voihin paistumaan.



Muista antaa polentatikkujen tiristä pannulla riittävän kauan, jotta saat niistä ruskettuneita ja rapeita. Ensimmäisellä kokeilukerrallani en malttanut paistaa polentaani tarpeeksi kauan ja tikut jäivät hieman liian pehmeiksi ja kalpeiksi. Kärsivällisyyttä siis peliin kaverit. Voit odotellessasi vaikka siipaloida kurkkua ja kaivaa jääkaapista valkosipuli-chilikastiketta sekä aiolia tai majoneesia polentatikkujesi kaveriksi.


Jos nyt ihan totta puhutaan ja otetaan se silmä käteen tarkkaillaksemme polentatikkukuviani, niin eiväthän ne nyt oikeasti mitään tikkuja ole nähneetkään. Minun leikkaustaidoillani ja kärsivällisyydelläni kun syntyy vain tuollaisia epämääräisiä ja erikokoisia möhkäleitä, mutta kuten lempisanontani kertoo niin "ei se makuun vaikuta..". Mutta noin niin kuin periaatteessa polentasta voisi tehdä tikun muotoisia. Takukin käy vaikka sillä onkin isompi nenä.

Tunnisteet: ,

5 kommenttia:

Blogger Merituuli kirjoitti...

maistoitteko Italiassa valkoista polentaa?

malttamattomana odotan jo matkakuulumisia...!

16. heinäkuuta 2009 klo 19.48  
Blogger Martina kirjoitti...

No voi ei kyllä maistettu, ainakaan tietääkseni.. En oo koskaan moisesta kuullutkaan..

Mäkin odotan malttamattomana matkakuulumisien kirjottamista! Kuvien saannissa ja lajittelussa kestää kuitenkin vielä tovi, ne kun on melkein kaikki ukkelin kamerassa ja niitä on PALJON.

17. heinäkuuta 2009 klo 9.05  
Blogger Meri, Helsinki kirjoitti...

Koskaan en ole polentaa kokeillut enkä maistanut, mutta hinkuilin joskus päästä testaamaan kun Tanskassa asuessani katselin Rachael Rayn ruokaohjelmaa... IHAILEN SUA O_O

18. heinäkuuta 2009 klo 9.10  
Blogger Martina kirjoitti...

Voi Muulonen, testaa ihmeessä polentaa, se on hyvää ja helppoa, ja mielikuvituksellasi siitä voi syntyä vaikka mitä matkimisen arvoista jännää. :)

20. heinäkuuta 2009 klo 11.54  
Blogger Dea kirjoitti...

Tuo bloggaamamme valkoviinikastike sopii varmasti myös muiden kalojen seuraksi. :)

20. heinäkuuta 2009 klo 15.09  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu