Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Sijoiltaan onnesta

torstai 25. kesäkuuta 2009

Sijoiltaan onnesta



Italiaan lähdön kunniaksi tarjoilen teille nyt simppeliä metukkapastaa, jota tein suolanhimossani toukokuun helteiden aikaan. Kovilla helteillä pitää muistaa huolehtia suolojen saannista, ja vaikka vesi aivan loistavaa janojuomaa onkin, kannattaa välillä hörppästä myös jotakin muuta. Hellejuomien kuningas on kivennäisvesi, mutta myös mehusta ja maidosta saa tarpeellisia helleongelmien tappajia. Kuten kaikki varmaan tietävätkin, alkoholi, kahvi ja tee kuivattavat elimistöä, eivätkä näin ollen sovellu kovin hyvin helteeseen, vaikka juomia ovatkin.

Ja sitten asiaan. Hellepäivän helppoon pastaan tarvitset:

- metukkaa (mulla oli salamipötkö, jota pilkoin sopiviksi siipaleiksi)
- pastaa
- tippa öljyä
- mausteita
- halutessasi voit tyhjentää tähän myös vaikkapa herne-maissi-porkkanapussin jämät

Laita pasta kiehumaan, lämmitä metukka (ja hemapo) pannulla pikkupikku tilkassa öljyä. Mausta maltillisesti, sillä metukka itsessään antaa pastalle runsaasti makua ja suolaisuutta. Heitä keitetyt pastat pannulle, sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin ja lisää vähän öljyä jos pastasi näyttää sitä tarvitsevan. Syö parvekkeella ilta-auringossa ja muista rasvata kuumottava ihosi aloe veralla ennen nukkumaan menoa.

Jos jollekulle (vai jolle kulle, apua, en osaa yhdyssanoja!) ei ole tullut vieläkään selväksi, niin meikätyttö tosiaan suuntaa tänään kohti Italiaa. Olen ajastanut muutaman yllärin lomani ajaksi, ja jos rivivälit, ulkoasu tai muu on seuraavan parin viikon aikana päin persiitä, niin ei voi mitään. En ole korjaamassa niitä ennen heinäkuun puoltaväliä.

"Sä menit sijoiltasi onnesta
vaikka vannoit ettet, sä vannoit ettet.
Se veisi kuitenkin vain terveyden
ja aivan liian aikaisin hautaan.

Kun menit sijoiltasi onnesta sinä kerroit,
että se tuntuu siltä
kuin kaikki nivelet ois naksahtaneet
aina leukaa myöten pois paikoiltaan."

(Egotrippi - Älä koskaan ikinä)


Arrivederci!

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

Blogger Pahalapsi kirjoitti...

Loistavaa herkkupastaa! Näyttää ja ihan varmasti maistuu taivaalliselta. Toivottavasti matkalla on mukavaa!

25. kesäkuuta 2009 klo 18.01  
Blogger Martina kirjoitti...

Joo herkullista tämä kyllä oli, joskaan ei ihan sieltä terveellisimmästä päästä. Ja voih, matkalla todellakin oli mukavaa! Perhana kun piti tulla takaisin Suomeen ja TÖIHIN. Pläääähh, ei nappais niiku yhtään..!

14. heinäkuuta 2009 klo 11.45  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu