Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Dip dip dipping

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Dip dip dipping



Tylsällä säällä on kesälläkin välillä mukava käpertyä viltin alle katsomaan leffoja. Leffailtana (tai aamuna tai päivänä) pitää tietenkin olla jotakin naposteltavaa, mutta mitäs sitten jos perinteiset karkit, sipsit ja popcornit eivät jaksa innostaa? Mitäs me sitten syötäisiin? Eipä olekaan ihan niin helppo vastata tuohon kuin äkkiseltään luulisi.

Leffaevään pitää nimittäin olla a) helppoa popsia sormin, ettei vaan missaa Twilight-vampyyrin ihanaa glitter-kimallusta tai muuta yhtä olennaista b) suht helppoa ja nopeaa valmistaa, ja c) hyvän makuista, tietenkin. Dippilautanen onkin osoittautunut hyväksi leffaevääksi silloin kun liian makea, suolainen tai rasvainen ei kiinnosta. Dippihärdelleillä voi myös huoletta korvata aterian, sillä niistä saa helposti monipuolisia, ja kaiken lisäksi ne ovat vielä suhteellisen terveellisiäkin. Kesämasu tykkää.

Me olemme dippailleet ukkelin kanssa viime aikoina ainakin lihapullia, nakkeja, juustoa, kurkkua ja paprikaa. Myös muun muassa kukkakaali, minimaissi, broilerin siivet, kananugetit, mozzarellatikut sun muut ovat hyvää dippailtavaa. Dippeinä meillä on ollut kaupan valmista dippijauhetta (ei varmaankaan tarvitse kertoa mitä makua suosimme..) sekoitettuna kermaviiliin, mutta dippendaalia voi tehdä myös itse. Kokeile vaikkapa tsatsikia tai täältä löytyviä dippejä.

Leffaeväänä pitää olla myös tarpeeksi juotavaa, ettei tarvitse heti lähteä täyttämään vesi-, maito-, limu- tai mehulasia. Alkomaholi ei ole parasta mahdollista leffajuomaa varsinkaan silloin jos haluaa oikeasti keskittyä elokuvan tapahtumiin. Jos kuitenkin huomaa katsovansa maailman tylsintä leffaa, on siiderin tai viinipullon avaaminen enemmän kuin sallittua. Toinen vaihtoehto on nukahtaa kesken leffan, mikä on ikävä kyllä minun vaihtoehtoni usein myös hyvän leffan kohdalla. Twilightia katsellessamme jouduin tosissaan nyrkkitappelemaan Nukkumatin kanssa, ja elokuvan loppuosan katsoinkin lopulta seisten, sillä muuten olisin nukahtanut.


Öljyssä ja mausteissa pyöritellyt uunissa paahdetut peruna- ja paprikatikut sopivat myös hyvin dipattaviksi.

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

Blogger Dea kirjoitti...

Meilläkin tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti dippivihanneksia jne. Porkkanatikkuja, kurkkua, kukkakaalia, kirsikkatomaattia... Ja tietysti broileripullatkin maistuu. Helppoa, hyvää ja kohtuullisen kevyttä etenkin näin lämpimällä säällä.

4. heinäkuuta 2009 klo 14.06  
Blogger Martina kirjoitti...

Ja suht nopeaakin vielä jos ei kesällä jaksa viettää koko päivää keittiössä. Kaapista löytyvät jämätkin on helppo hyödyntää dippilautasella.

14. heinäkuuta 2009 klo 11.43  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu