Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Mielinmäärin pastaa ja pastaa

tiistai 28. heinäkuuta 2009

Mielinmäärin pastaa ja pastaa


Ihana pikkukuja Riminissä

Italialaisia ruokia miettiessä tulee ensimmäisenä mieleen pizzat ja pastat. Näitä kahta namiherkkua vetelimme mekin armottomat määrät napoihimme Italian lomallamme, ja seuraavana blogin ohjelmassa olisikin Hotel Sole Blun täysihoidon kaikki pasta-annokset parhausjärkässä. Ravintoloissa nauttimiimme pastoihin palatkaamme myöhemmin.

Mielessäni saattaa olla pienoinen epäilys siitä, ettei ketään kiinnosta näin tuhoton määrä erilaisia pastoja, eikä varsinkaan se, mikä minun ja ukkelin mielestä oli hyvää ja mikä ei. Vaan ei auta: kun minä itsekäs apina haluan arkistoida jokaisen pastan, niin minähän arkistoin ne tähän ja nyt heti. Minun blogi, minun säännöt, minun päätäntävalta. Onneksesi sinulla on skippaus-vaihtoehto käytettävänäsi, jos tuhannen ja yhden pasta-annoksen tiirailu ei kiinnosta.

Pitemmittä puheitta listan kimppuun. Täydet pisteet on 21 pistettä, eli kaksi kymppiplussaa, ja huonoin mahdollinen pistemäärä 7,50.



1. Spaghetti aglio olio e pepe (17,50 pistettä)

Hyvin yllättäen ainut valkosipulia sisältänyt pasta sai meiltä parhaat pisteet. Spaghetti valkosipulilla, öljyllä ja pippurilla maustettuna on yksinkertainen, mutta silti, tai ehkä juuri sen takia, erittäin herkullinen. Ukkeli oli sitä mieltä, että tästä puuttui jokin (=liha).


2. Rigatoni con spek e zucchini (17 pistettä) erottui edukseen kermaisuutensa ansiosta.



Lasagne gialle al forno (17 pistettä). Lasagne on hyvää.



4. Pennette al salmone (16,75 pistettä). Lohipasta oli etenkin ukkelin mieleen ja hän rankkasikin sen kakkoseksi heti lasagnen jälkeen. Minuakin miellytti pastan kermaisuus, mutta suolaa olisi saanut olla hippasen vähemmän.


5. Spaghetti al tonno (16,25 pistettä). Tutut maut ovat näköjään saaneet meiltä parhaat pisteet ainakin pastojen osalta. Niin myös tämä tonnikalapasta.


Pennette alla carbonara (16,25 pistettä). Kuka nyt ei perinteisestä carbonarasta pitäisi?


7. Tagliatelle al ragú (15,25 pistettä) hurmasi tutulla jauhelihaspaghetti meiningillään.


8. Gobbetti all'amatriciana (15 pistettä). Tutun oloinen amatriciana-pastakastike on tehty tomaatista, pecorino-juustosta sekä kinkusta.




9. Farfalle primavera (14,50 pistettä) sekä Eliche primavera (14,50 pistettä). Kasviksia sisältäneet kevätpastat olivat hyviä, mutta hieman pliisuja meille lihansyöjäkorstoille.


10. Maccheroni alla contadina (14 pistettä). Kasvispastapa tämäkin.


Pasta al pomodoro (14 pistettä) komeili joka päivä ruokalistalla, ja kerran maistettuamme totesimme sen aivan tavalliseksi pastaksi tomaattikastikkeella. Nimikin toki saattoi ounastella jotakin tämän tapaista..


Pasta arrabbiata (14 pistettä) oli perus tomaattikastikkeinen pasta chilin tuomalla pikku ekstrapotkulla. Mietinpä vaan miksei tämä saanut parempia pisteitä kuin tavallinen tomaattipasta? Syynä voipi olla ainakin se, että pasta oli ensimmäinen maistamamme (jolle on helppo antaa vertailupohjan puuttuessa perus seiska), sekä se, että kyseisenä päivänä oli vierailtu normaalia enemmän toiletin puolella, kiitos mahapöpösen, joka pieniä turisteja hetken riivasi.



13. Linguine con cozze (13 pistettä). Simpukkapasta ei varsinaisesti hurmannut, mutta ei sitä pahaksikaan voi moittia.



14. Spaghetti alle vongole (11 pistettä) sisälsi söpöjä pikkusimpukoita ja oli minun mielestäni ihan ok, mutta ukkelin asteikolla vain nelosen arvoinen.



15. Fusille alle canicchie (9,50 pistettä). Tämä sataman lemuinen pasta tulikin esiteltyä jo aiemmin.

Tunnisteet: ,

6 kommenttia:

Blogger Dea kirjoitti...

Söittekö MITÄÄN muuta, kuin pastaa? :D Hei, käykääs kurkistamassa meidän keittiöremontin saavutuksia.

28. heinäkuuta 2009 klo 22.04  
Blogger Martina kirjoitti...

Pastaa tuli kyllä syötyä täysihoitoviikon aikana armottomat määrät, mutta tokihan me siellä muutakin syötiin. Odotas vaan kun läväytän loputkin sapuskat tänne, niitä nimittäin riittää, ja ikävä kyllä, se näkyy myös vyötärölläni. :)

Ja sittenpä riennänkin viivana punaiseen keittiöön remppatuloksia katsastamaan..! :)

29. heinäkuuta 2009 klo 9.26  
Anonymous Heli kirjoitti...

Nam, voi tätä pastan määrää :) Tuosta valkosipulispagetista tuli mieleen, miten siitä tulisi varmaan vieläKIN herkullisempaa > paahtamalla ensin valkosipulin! *slurps*

29. heinäkuuta 2009 klo 9.28  
Blogger Martina kirjoitti...

Eipä ookaan Heli yhtään hullumpi idea! Paahdettu valkosipuli = NAM!

29. heinäkuuta 2009 klo 9.35  
Anonymous Sanna kirjoitti...

Hii, matkaraportteja! <3 Arvostan. Arvostan myös tuota pastan määrää, jonka olette syöneet - itsekin flippaisin taatusti samalla tavalla, jos Italiaan joskus pääsisin :D pizzaraporttia odotellessa..

29. heinäkuuta 2009 klo 22.06  
Blogger Martina kirjoitti...

Sanna: Ja minä arvostan näitä vatsamakkaroitani.. Ei vaan, kyllä lomalla pitää syödä hyvin ja PALJON. :) Pizzaraportti tulee kun saan ladattua loput kuvat blogiin, sitä ennen on luvassa vielä lisää täysihoitosapuskoja ja ehkä jotakin muutakin kuin matkaraportteja, ettei mene ihan yksitoikkoiseksi. :)

30. heinäkuuta 2009 klo 10.20  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu