Kaksi wee
Rakas blogilapsoseni täyttää tällä viikolla (tarkemmin ottaen perjantaina jolloin blogissa odottaa yllätys ellen jänistä tai kanista) huimat kaksi vuotta ja ajattelin viimevuotiseen tapaan kurkistaa synttärin kunniaksi menneen vuoden kohokohtiin. Viime vuosi oli jälleen kerran myllerrysten aikaa ja päällimmäisinä mieleen jäi ainakin Ukkelin ja minun fuusioituminen samaan kämppään, talven raastavat yt-neuvottelut sekä rentouttava Egyptin matka. Työpaikalla puhalsi yt-neuvotteluiden lisäksi muitakin muutoksen tuulia kun firmamme muutti uusiin toimitiloihin, teki uuden ison yhteistyösopimuksen (tai itseasiassa parikin) ja tuplasi henkilöstömääränsä. Merkittäviä asioita on siis tapahtunut niin siviilissä kuin työelämässäkin.
Mennyt vuosi on ollut myös polttareiden ja häiden aikaa. Allekirjoittaneella oli kunnia toimia kaasona Maajussin morsiamen häissä ja iloinen häähumu värittikin mukavasti alkukesää. Osittain häiden ja polttareiden ansiosta mukaan on tarttunut myös riemastuttavan paljon uusia tuttavuuksia, kavereita ja ystäviä, mikä on melko harvinaista näin aikuisiällä. Aikuisiästä puheen ollen olen viimeisen vuoden aikana lähestynyt pelottavan paljon aikuisuutta, ja ikäkriisistä vitsaillen olenkin luullut melkein koko vuoden olevani vuoden vanhempi kuin mitä oikeasti olen. Hupsheijaa, mikä dementia muka?
Menneen vuoden aikana innostuin myös hevosista muutenkin kuin ruokalautasellani. Maajussin morsiamen polttarit käynnistyivät islanninhevosvaelluksella ja pari viikkoa sitten aloitimme niin ikään Maajussin morsiamen kanssa viikoittaiset ratsastustunnit, mikä on tehnyt hyvää niin pääkopalle kuin sisäreisillekin. Myös muu liikunta on maistunut ilahduttavan hyvin, mikä on ollut osittain välttämätöntäkin parista stressaavasta ajanjaksosta selviämisen kannalta.
Tällä hetkellä katse on suunnattuna pitkälle tulevaisuuteen ja elämmekin melko jännittäviä aikoja. Niistä jutuista puhutaan kuitenkin lisää vasta myöhemmin, sillä nyt on ruokapuolen parhaiden palojen vuoro:
1. Paras salaatti
Mennyt vuosi on ollut myös polttareiden ja häiden aikaa. Allekirjoittaneella oli kunnia toimia kaasona Maajussin morsiamen häissä ja iloinen häähumu värittikin mukavasti alkukesää. Osittain häiden ja polttareiden ansiosta mukaan on tarttunut myös riemastuttavan paljon uusia tuttavuuksia, kavereita ja ystäviä, mikä on melko harvinaista näin aikuisiällä. Aikuisiästä puheen ollen olen viimeisen vuoden aikana lähestynyt pelottavan paljon aikuisuutta, ja ikäkriisistä vitsaillen olenkin luullut melkein koko vuoden olevani vuoden vanhempi kuin mitä oikeasti olen. Hupsheijaa, mikä dementia muka?
Menneen vuoden aikana innostuin myös hevosista muutenkin kuin ruokalautasellani. Maajussin morsiamen polttarit käynnistyivät islanninhevosvaelluksella ja pari viikkoa sitten aloitimme niin ikään Maajussin morsiamen kanssa viikoittaiset ratsastustunnit, mikä on tehnyt hyvää niin pääkopalle kuin sisäreisillekin. Myös muu liikunta on maistunut ilahduttavan hyvin, mikä on ollut osittain välttämätöntäkin parista stressaavasta ajanjaksosta selviämisen kannalta.
Tällä hetkellä katse on suunnattuna pitkälle tulevaisuuteen ja elämmekin melko jännittäviä aikoja. Niistä jutuista puhutaan kuitenkin lisää vasta myöhemmin, sillä nyt on ruokapuolen parhaiden palojen vuoro:
1. Paras salaatti
Kaikista salaateista lemppareimman paikan on ryövännyt itselleen Picnicin kana-caesar -salaatti, jota olen rohmunnut lounaaksi törkeän usein viimeisen vuoden aikana. Omatekemistä salaateista tämä kuvassakin hengaileva rusinainen salaatti yllätti täysin.
2. Paras keitto
Luottoreseptilläni tehty keitto on tänäkin vuonna ykkönen. Valitaanpas viimevuotisen torvisienikeiton sijaan tällä kertaa vaikkapa paahdetuista paprikoista tehty keitto.
3. Paras pasta
Kampin kauppakeskuksen Don Corleonen pastat ovat vakuuttaneet maukkaudellaan, mutta silti ehkä tämä kuvaankin edustamaan päässyt Ukkelin tekemä yllätyspasta on ollut kokonaisuutena ihanin.
4. Paras kalaruoka
Ehdottomasti Maajussin morsiussaunailtana tekemämme sushi. Tähänkin vaikuttanee ihana seura, mukava tunnelma ja iloinen mieli, jotka olivat läsnä sympaattisen rumien sushipalluroiden syntyessä.
5. Paras juoma
Fransmannin laku-kaakaodrinkki oli ihan mielettömän hyvää. Myös irtoteet ovat olleet kovassa huudossa pitkin vuotta.
6. Paras ravintolaruoka
6. Paras ravintolaruoka
Jos heppaa ei saa sanoa joka vuosi, niin valinta on Fransmannin lämmin suklaakakku
7. Paras naposteltava
Koska Fransmanni on edustanut täällä jo niin usein, valitsen Naantalin kylpylässä nauttimamme kolmen ruokalajin illallisen, joka odottaa vielä esittelyään.
9. Paras liharuoka
Kaikki tietävät että Cantina Westin heppapihvi on ikuinen ykkönen listallani, mutta yksitoikkoisuuden välttämiseksi nostan esiin kakkossijaa pitävän perkaleen herkullisen valkosipulilla ja koskenlaskijalla täytetyn lihamurekkeen.
10. Paras kanaruoka
Lihakategorian voittajan kaveri wasabimuussi on ehdottomasti vuoden paras, vaikka myös bataatti ja rosmariiniperunat taistelivat kiivaasti ykkössijasta.
12. Paras leipä
Valkosipulipersiljavoileipä on epäterveellisyydestään huolimatta aivan ihana kaveri.
13. Paras jälkiruoka
Hyviä jälkkäreitä on tullut syötyä useasti, mutta jos joku on saanut nimeensä etuliitteen "täydellinen" on se kruunattava vuoden parhaaksi. Ukkelin syntymäpäivää varten pyöräyttämämme täydellinen suklaakakku (josta puuttuu kuvassa kuorrute) on vaan jotakin niin hyvää, etten ole raaskinut pyyhkiä sen jättämiä suklaajälkiä vieläkään jääkaapin katosta (moi me ollaan hygieenisiä).
+ Erityismaininta
"..Tänä vuonna viimeinkin rakastuin mä etanaan joka valkosipulivoissa on ja chilissä ja juustossa.."
Tunnisteet: höpötystä
0 kommenttia:
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu