Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Täydellinen suklaakakku

lauantai 6. helmikuuta 2010

Täydellinen suklaakakku


Olisihan siitä voinut ottaa kuvan valmiinakin, kuorrutteineen kaikkineen..

Ukkeli toivoi synttärijuhliinsa jotakin suklaista kakkua, joten ei muuta kuin reseptiä metsästämään. Reseptin etsiminen olikin ainut asia, jonka tein kakun valmistumisen eteen, sillä synttärisankari leipoi kakkunsa ihan itse. Kuinka reilua.. Puolustukseksi sanottakoon, että Ukkeli näytti tekevän sen ihan mielellään ja ainiin, teinhän minä kakulle kuorrutteen! Sen levittämiseen en sen sijaan juurikaan osallistunut. Mitä sitä nyt turhaan rasittamaan itseään varsinkaan silloin, kun toisella on synttärit.

Jotta touhu ei menisi ihan itsensä mollaamiseksi niin pakko yrittää kerätä pisteitä sankarille tekemälläni aamiaisella. Minä ystävällinen avovaimo nimittäin paistoin Ukkelille aamulla sydämen muotoisia kananmunia sekä pekonia, keitin kahvia ja valkkasin suklaahyllyltämme sydämen muotoisen suklaan jälkkäriksi. Kuvankin luulin aamiaisesta ottaneeni, vaan eipä löydy kamerasta..

Myöhemmin päivällä hörppäsimme jo perinteeksi muodostuneet lasilliset mimosaa, eli kuohuviiniä ja tuoremehua, ja niin loppui keltaisen keittiön tipaton tammikuu. Juhlia vietettiin tammikuun tokavika päivä, joten ihan koko kuukautta emme absolutisteja leikkineet.

Jokohan olisi aika ryhtyä siihen pääasiaan, eli kakun tekemiseen? Pidä huoli, että keittiöstäsi löytyy seuraavat ainekset ennen kuin alat hommiin:

- 350 grammmaa taloussuklaata
- vähän päälle 200 grammaa margariinia (jos tarkkoja ollaan niin 200 grammaa + ruokalusikallinen + pikkusen vuoan voitelemiseen)
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- 24 cm:n irtopohjavuoka
(- korppujauhoja)


Periaatteessa homma alkaa irtopohjavuoan voitelemisella ja korppujauhottamisella, mutta ikääntynyt Ukkelini unohti korppujauhovaiheen, millä ei kuitenkaan lopputuloksen kannalta ollut merkitystä. Kakusta tuli nimittäin TÄYDELLINEN.

Sulata 200 grammaa suklaata ja saman verran leivontamargariinia. Voit käyttää vesihaudetta, kattilaa tai mikroa ihan omien tottumustesi ja uskalluksesi mukaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaahtoon hieman jäähtynyt suklaamargariiniseos.

Sekoita kuivat aineet keskenään, kaakaojauhe voi vaatia siivilöintiä, tai sitten vaan hyväksyt kököt taikinassa. Lisää kuivat aineet kevyesti nostellen taikinan sekaan. Älä siis enää vatkaa, hiihdä, hiihdä, vihdo, vihdo, heiluta! Mieti tarkkaan, että onhan tässä nyt kaikki muistettu, ennen kuin kaadat taikinan vuokaan. Huomaa kaatamisen jälkeen että vuoan korppujauhotus unohtui.

Tyrkkää kakku uuniin 175 asteeseen noin 45 minuutiksi. Nuole taikinakulhon jämät (hei, teinhän minä tämänkin vaiheen!) ihanan suklaan tuoksun tulviessa uunista.


Kakku poseeraa ylärivissä oikealla. Pieni pala synttärisankaria taasen löytyy vasemmalta.

Me tyrkkäsimme paistamisen jälkeen kakun jääkaappiin yöksi ja teimme kuorrutuksen vasta seuraavana aamuna, mutta ihan yhtä hyvin voit kuorruttaa kakkusesi samana päivänä kun olet sen paistanutkin. Anna uunituoreen kakun kuitenkin jäähtyä hieman ennen kuorruttamista.

Kuorrutus tehdään kuumentamalla desi kermaa kattilassa ja sulattamalla sen sekaan 150 grammaa suklaata sekä ruokalusikallinen margariinia. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä riittävän kauan ennen sen levittämistä kakun päälle. Voin kokemuksesta kertoa, ettei minuutti ole riittävä jäähtymisaika, vaikka kyllä kuorrute senkin jälkeen levittyi, mutta valui aika vauhdilla myös aluslautaselle. Aluslautaselta sitten levittelimme (okei, Ukkeli levitti) kuorrutetta kakun reunoille ja päälle sitä mukaa kun sula suklaaseos hieman jäähtyi ja jähmettyi.

Sitten pääsee maistamaan! Kakku oli oikeasti ehkä paras koskaan maistamani suklaakakku, ja juhlavieraatkin jaksoivat kiltisti kehua luomustamme (siis Ukkelin luomusta).


Pizzapiirakka menossa uuniin ilman munamaitoa


Itsetehdyt ihapullat ja tsatsiki on lyömätön yhdistelmä. Jälkimmäinen on vielä jääkaapissa maustumassa.

Pöydästä löytyi kakun lisäksi myös ruisnappeja, fetasalaattia, jaffakeksejä (hätävara jos kakku ei onnistukaan), nakkeja, tsatsikia ja kinkkupiirakkaa, joka tosin muistutti enemmän pizzaa unohtuneen munamaidon johdosta. Myös tarjoilemistamme lihapullista unohtui jotakin, nimittäin sipulikeittojauhe. Unohtelut kuitenkin sallittakoon viikolla, jolloin tuntui, että ihan kaikki mahdollinen meni pieleen. En edes ala kertoa tarkemmin Bemarin omistajan riemukkaasta pakkasviikosta, VR:n toimivista junista ja muista vastoinkäymisistä, joita todella tuntui osuvan ihan liikaa kahden pienen ihmisen kohdalle.

Synttärituparit (juhlimme siis Ukkelin keltaiseen keittiöön rantautumista samalla) olivat kuitenkin oikein onnistuneet, jos ei oteta huomioon vessanpöntöstä vahingossa alas vedettyä kännykkää. Baarin me vanhukset jätimme sitten kuitenkin väliin, ja naapuritkin varmasti arvostivat päätöstämme jäädä kotiin laulamaan Singstaria. Se olin minä, anteeksi vain!

Tunnisteet: , , ,

2 kommenttia:

Anonymous Mirke kirjoitti...

Hei, käytitkö minkä kokoista vuokaa kakun tekemiseen? 22 vai 24 cm halkaisijaltaan?

20. toukokuuta 2010 klo 15.22  
Blogger Martina kirjoitti...

Sellaista hieman pienempää, eli todennäköisesti 22 cm halkaisijaltaan. :)

20. toukokuuta 2010 klo 15.30  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu