Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kuohuviiniaamiainen

tiistai 8. syyskuuta 2009

Kuohuviiniaamiainen



Kesäpäivän kuohuviiniaamiaisella parvekkeen pöydälle katettiin skumpan lisäksi mehua av tre frukter, fetasalaattia, prosciutto-tuorejuusto-ruisnappeja, sienipiirakkaa ja jälkkäriksi mustikka-banaani-valkosuklaa-muffinsseja (huh mikä sanahirviö!) sekä kahvia. Minä valkkasin mukiini lattea (taisi sinne lorahtaa hieman terästystäkin) ja ystäväni valitsi.. ööömm, en muista.. No, jotakin kahvijuomaa kuitenkin.

Parvekkeella ruokaillessa vierähti tovi jos toinenkin, ja mikäs siinä oli istuskellessa kiireettömänä kesäaamuna päivän ohjelmaa hahmotellen ja viimeisimpiä kuulumisia vaihtaen. Välillä haimme lisää ruokaa ja juomaa sisältä, sekä lämmitimme jo viilentyneet muffinssit uudestaan. Tällaisia aamiaisia voisi olla useamminkin:
Hyvää ruokaa, hyvää seuraa, mukava päivä edessä eikä kiirettä mihinkään.


Fetasalaatin ohjetta en koe tarpeelliseksi tuhertaa nyt tähän, sillä luotan siihen, että jokainen osaa ostaa kaupasta salaattitarpeet, pilkkoa ne ja sekoittaa keskenään. Jos kuitenkin tuntuu liian haastavalta niin sivupalkista salaatit-tunnuksen alta löytyypi ohjeistusta ja ideoita vaikka minkälaiseen salaattikikkailuun.

Ruisnappien ohjekin on simppeli, tarvitset vain:

- ruisnappeja (semmosia kovia ja rapsakoita, kaupasta löytyy kaikenkokoisia ja -makuisia)
- tuorejuustoa (ruohosipulin makuinen toimi ainakin hyvin)
- prosciuttoa
- koristeeksi persiljaa


Rypistä ruisnapin päälle pala prosciuttoa ja liimaa se kiinni levittämällä tuorejuustonokare osittain kinkun päälle niin, ettei leikkele pääse aukeamaan ja leviämään pitkin poikin maita ja mantuja. Koristele naposteltavat persiljalla.

Minun ruisnappulaiseni olivat niin isoja, että mursin ne puoliksi / kolmeen osaan / tuhannen p... päreiksi, mutta kaupasta löytyy kyllä myös söpöjä pieniä nappeja, joita ei tarvitse alkaa murskailemaan pienemmiksi kappaleiksi. Meikätytön rikkinäiset palaset eivät nimittäin olleet sieltä kauneimmasta päästä epämääräisine muotoineen, mutta maku oli hyvä ja sehän on pääasia.


Sienipiirakkaan tuli:

- valmis piirakkapohja
- jauhelihaa
- sipulia
- herkkusieniä
- kuivattuja kanttarelleja ja suppilovahveroita
- valkosipuli-chilimurskaa ja muita mausteita
- munamaitoa (pari kansmunsia ja maitoa silleen sopivasti)
- juustoraastetta

Ja hommahan menee niin, että sillä aikaa kun piirakkapohja on vuokaan levitettynä esikypsymässä uunissa (200 astetta n. 10-15 min.), kuullotetaan herkkusienet ja sipulit pannulla. Hetken päästä sekaan heitetään jauheliha ja lopuksi vedessä lötköksi lillutetut kuivatut sienet. Mausteet voi lisätä joko täytteiden sekaan tai munamaitoon. Minä taisin laittaa varmuuden vuoksi kumpaankin.


Täyte levitetään pohjan päälle ja lorotellaan munamaito tasaisesti sekaan. Päälle vielä juustoraastetta ja vuoka uuniin pariin sataan asteeseen noin vartiksi, tai kunnes juusto on sulanut, munamaito jähmettynyt ja piirakka näyttää muutenkin valmiilta. Kyl sä sen sit tiiät hei.

Ja jospa vielä muffinssiohjeen lisäisin niin tulee varmasti tarpeeksi pitkä ja sekava postaus. Elikkäs, mubavasu-muffinsseihin tarvitset:

- 5 dl vehnäjauhoja
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl jogurttia (alkuperäisessä ohjeessa sanottiin että piimää, mutta en varmasti osta piimälitraa yhden desin takia! Nii.)
- 2 kananmunaa
- 3/4 dl ruokaöljyä
- 1 iiiso banaani
- 2 dl mustikoita (mulla tais mennä enemmänkin)
- valkosuklaata (Pandan suklaalevy riitti, ja jäipä siitä vielä pari ylimääräistäkin palaa kahvin kanssa syötäväksi)



Sekoita kuivat aineet keskenään ja jätä hetkeksi nurkkaan häpeämään. Pilko tai raasta noin puolet suklaalevystä. Voit maistaa yhden palan jos tekee mieli. Säästä loput, sillä muffinssit tulevat tarvitsemaan suklaasydämiä vielä myöhemmin.

Muussaa banaani haarukalla ja sekoita siitä tullut vauvanruokamössö, jogurtti, munat ja öljy hyvin sekaisin. Tässä vaiheessa voit purkaa raivosi vatkaamalla niin maan pärkeleesti! Tai sitten vähän rauhallisemmin, ihan miten vaan, kunhan kaverit menevät kunnolla sekaisin.


Lisää kuivat aineet mössöön ja sekoita jälleen. Lisää suklaahippuset ja lopuksi varovasti mustikat, sillä niistä ei ole tarkoitus tehdä mössöä. Nostele taikinata muhvinssivuokiin ja tyrkkää vuokiesi koosta riippuen kokonainen tai puolikas suklaapala keskelle taikinaa muffinssin sydämeksi. Paista muhvareitasi 180-200 asteessa 35-40 minuuttia. Hyvää tulee, nam nam.

Tunnisteet: , , , ,

2 kommenttia:

Blogger Ketsuppi kirjoitti...

Maistuis varmaan mullekin. ;)
Voisin yrittää lanseerata tämmöisen rutiinin meille, vaikkapa kerran kuussa!

9. syyskuuta 2009 klo 13.26  
Blogger Martina kirjoitti...

Jep, kyllä mullekin maistuis kuohuviiniaamiainen useamminkin kuin kerran kesässä. Jos ei nyt ihan viikoittain pysty venymään moisen valmistamiseen niin mainitsemasi kerran kuussa voisi hyvinkin onnistua! Näin saisi säilymään erityisyyden tunnunkin kun tarpeeksi harvoin herkuttelee ja hemmottelee itseään. Ai vitsit, tässähän on ideaa.. :) Lisää kuohuviiniaamuja kansalle!

10. syyskuuta 2009 klo 15.27  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu