Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kesäpäivä

perjantai 4. syyskuuta 2009

Kesäpäivä



Perinteet ovat kivoja. Ne tuovat tietynlaista turvallisuuden ja jatkuvuuden tunnetta, mistä ainakin minä ja joulupukki pidämme. Vai mitäpä olisi joulu ilman perinteitä, joista joillekin tärkein on joulukirkko, toiselle joulukuusi, minulle ruoka ja kenelle mikäkin. Mutta joo, ei niin puhutakaan joulusta vielä, vaan eräästä toisesta perinteestä, nimittäin minun ja ystäväni the Kesäpäivästä!

Vietämme joka kesä päivän yhdessä mahdollisimman kesäisiä asioita tehden, säästä ja kaikesta muusta riippumatta. Viime vuosina kesäpäiväksi on osunut pilvinen sää, mutta ei se meitä ole haitannut. Olemme kuvitelleet auringon ja pukeutuneet vilpoisasta säästä huolimatta kesävaatteisiin. Kyllä se olo siitä sitten lämpenee kun oikein kovasti keskittyy.

Perinteiseen kesäpäivään kuuluu ainakin perinteinen kuohuviiniaamiainen, perinteinen sauna, perinteinen uimaan pulahtaminen, perinteiset nurmikolla pyöriskelyt ja temppuilut sekä perinteinen sangria. Sangriamestarina toimi tänäkin vuonna ystäväni, joten tarkkaa ohjetta juuri tähän nimenomaiseen Kesäpäivän sangriaan en osaa antaa, vaikka ohjeen kyllä kuulinkin. Muisti vaan meni tekemään mattitepposet.

Tällä kertaa meillä ei ollut lohkoa appelsiinia tai muitakaan hedelmiä juoman joukkoon, mutta muita tarpeita, eli punaviiniä, spraittia ja brändiä onneksi löytyi. Näitä sopivasti sekoittelemalla ja lopuksi sokeria lisäämällä saa aikaan mahtavan kesäisen juoman, jota nauttinutta ei kylmä ja likainen (?) jokivesi häiritse, ja sirkustemputkin (eli allekirjoittaneen kohdalla kuperkeikka) onnistuu tuosta vaan kostean nihkeällä nurmikolla. Lauluäänikin kaunistuu, kuten naapurit ja se nauruun revennyt blondi junassa voivat varmasti todistaa. Anteeksi vain, ensi vuonna aloitamme korvatulppien jakamisen hyvissä ajoin ennen Kesäpäivää.

Tunnisteet:

3 kommenttia:

Blogger Maireanna kirjoitti...

Kiva tradittio teillä! Pitäisköhän jotain vastaavaa miettiä:-)
VIELÄ ON KESÄÄ JÄLJELLÄ....

5. syyskuuta 2009 klo 17.04  
Blogger Dea kirjoitti...

Teillä on vielä kesä menossa, vaikka on jo syyskuu. ;)

6. syyskuuta 2009 klo 17.16  
Blogger Martina kirjoitti...

Heh, meillä oli viime vuonnakin vielä lokakuussa kesäiset fiilikset kun istuskelimme ukkelin kanssa terassilla auringon paisteessa. Hörpimme tosin lämmittävää (eli ei niin kesäistä) irish coffeeta, sillä kylmä tuoppi olisi voinut olla liian viileä vaihtoehto lokakuiseen säähän. Mutta kuitenkin, kyllä niitä kesäisiä hetkiä löytyy vielä syksymmälläkin kun etsii oikeasta paikasta. Tero Vaara ja Mambakin sen tietää.. :)

8. syyskuuta 2009 klo 11.50  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu