Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Yhdet savut

torstai 22. heinäkuuta 2010

Yhdet savut



Keltaisen keittiön jääkaapissa on majaillut jo tovin jos toisenkin Poppamieheltä tilattu pullo nestemäistä savuaromia, joka oli toki korkattu heti tilauksen vastaanottamisen aikoihin, mutta joka raukka on hieman ujo ja hautautui näin ollen ärhäkämpien chilituotteiden taakse unholaan. Vihdoin päätin kuitenkin, että nyt on ujon savuraukan aika näyttää kyntensä pikkurilliä myöten, ja pienen pohdinnan jälkeen päätimme tehdä siitä marinadia possulle.

Sen enempää marinadiohjeita etsimättä tai ylipäätään mitään miettimättä lorautin muovirasian pohjalle desin tai kahden verran öljyä (ihan perus rypsiä) ja noin ruokalusikallisen savuaromia. Marinadiin pääsi myös yksikyntinen valkosipuli pilkottuna sekä niin ikään melko uutta tuttavuutta Santa Marian BBQ & Grill Mesquitea. Maustesekoitus sisältää savuaromin lisäksi paprikaa, valkosipulia, pippureita, sipulia, sinapinsiementä sekä suolaa hurjat 31 prosenttia, joten varovasti sen annostuksen kanssa varsinkin jos kuulut verenpainevammaisten klaaniin (jonka ylpeänä johtajana toimin minä itse).




Kuten joku saattaa muistaa aiemmista postauksista, on Santa Marian Extra Fine -maustesarja lempparini ja keltaisesta keittiöstä löytyykin nykyään pitkä rivi tuotesarjan maustemyllyjä. Kaikki alkoi taannoin ruokakaupan hyllyltä bongatusta Roasted Garlic & Pepperistä, joka vakuutti erinomaisuudellaan niin, että neiti keräilijäluonnetta alkoi kiinnostaa sarjan muutkin mausteet.

Seuraavaksi nappasin mukaani Pasta Rossan, jota seurasi pian lukijan suosittelujen ansiosta Chili Explosion. Jälkimmäinen on Garlic & Pepperin lisäksi sarjan ehdoton suosikkimme ja kumpaakin maustetta onkin mennyt jo useampi purkki eikä loppua näy. Ennen kuin innostun selittämään enemmän näistä ihanista mausteista ja lopuista hyllystämme löytyvistä Santa Maria -purkeista, sovitaan vaikka niin, että kirjoitan niistä joskus oman postauksensa ja jatketaan nyt suosiolla siitä pääasiasta, eli savusta.



Mihin jäimmekään.. Marinadi on nyt siis pakasterasiassa, ja kuten nokkelimmat varmaan jo arvaavatkin pääsee marinadin kanssa rasiaan seuraavaksi itse herra liha. Meillä oli marinoituja possun fileitä, joista pesimme kaupan kökkömarinadin pois ennen kuin päästimme fileet savukylpyyn jääkaapin viileyteen. Liha marinoitui vuorokauden ajan ja voi sitä tuoksua mikä pannulla kypsyvistä savupihveistä lähti leijailemaan kotimme ilmatilaan! Ähkyisimmällekin tulisi varmasti uusi nälkä.

Tuoksun lisäksi myös maku oli kohdallaan ja marinoitujen pihvien kaveriksi keittämämme bataatit sopivat savuisaan ateriaan kuin mummo Tapanilan aseman hissiin (oikeasti hyi kamala mikä tapaus, allekirjoittanut olisi varmaan jo kuollut järkytyspaniikkiin jos olisin ollut mummon tilalla. Tai sitten olisin vaan soittanut apua..). Näiden pihvien myötä julistan savuaromipullon kaapissa piilottelun olevan ohi, sillä palan halusta päästä kokeilemaan mihin kaikkeen muuhun voin savuaromia ja siitä tehtyä marinadia tunkea.


Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

Blogger Dea kirjoitti...

Tuo mesquite on suosikkini! Paistan usein aamiaiseksi tomaatteja pennulla, ja mesquitea päälle, nam! Kanan päällä on myös upea! Ja toinen suosikkini tuossa sarjassa on chili explosion (tai jotenkin sinne päin). Rakastan noita mausteita, ihan tolkuttoman hyvä sarja kaikin puolin!

Mitäs teidän keittiöön muuten kuuluu? Meillä on kalasteltu ahkerasti...

24. heinäkuuta 2010 klo 22.54  
Blogger Martina kirjoitti...

Chili Explosion on ihana! Mesquitea en ole vielä käyttänyt niin usein, että voisin kutsua sitä lempparikseni, mutta hyvältä sekin vaikuttaa ainakin parin ekan kokeilukerran perusteella.

Meidän keittiöön kuuluu ihan mukavaa ja melko kuumaakin näillä helteillä, kiitos vaan kysymästä. :) Juhlia ja muita tapahtumia on kesän mittaan ollut sen verran ettei omassa keittiössä ole tullut vietettyä niin paljon aikaa, mutta eiköhän tilanne syksyn myötä korjaannu.

27. heinäkuuta 2010 klo 10.24  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu