Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Sommartider Hej Hej!

torstai 10. kesäkuuta 2010

Sommartider Hej Hej!






Näin kesäloman kynnyksellä on mukava muistella erästä toukokuun helteistä sunnuntaita, jolloin parantelimme Egyptissä hankittua rusketusta Ukkelin vanhempien pihalla. Itsensä grillaamisen, mehiläisen ampumisen (älkää kysykö..) sekä neliapilan etsimisen lisäksi grillasimme ruokaa koko perheelle (ja koko perhe hieman myös avusti hommassa, yhdessä tekeminen on kivaa). Perinteisten pahimpaan nälkään syötyjen makkaroiden jälkeen väkersimme kunnon sapuskat salaatteineen, lohkoperunoineen, sisäfileineen ja muine grilliherkkuineen.

Kokeilimme ensimmäisen kerran tehdä myös tuorejuustolla täytettyjä chilejä, joita koemaistoimme jo grillikauden avajaisissa (joka myös vappuna tunnettiin) Ellin kotona Korsossa. Chilit halkaistaan ensin ja sisältä kaavitaan ainakin siemenet pois. Jos tulinen ruoka saa naamasi muuttumaan punaisen hikiseksi kannattaa raaputtaa myös chilin sisällä olevat valkoiset osat pois. Tämän jälkeen chilit täytetään tuorejuustolla (pippurin makuinen toimii ainakin) ja kietaistaan pekoniin. Me kiinnitimme chilipaketit vielä hammastikuilla, jottei homma leviä käsiin. Tai grilliin.






Samalla periaatteella teimme myös perinteisiä pekoniherkkusieniä. Sienistä napsaistaan kannat juurta myöten pois, täytetään syntynyt kolo tuorejuustolla ja kieritetään sienten ympärille pekonia. Terveellisyys ja pekoni kunniaan! Ylijääneet herkkusienen kannat voi hyötykäyttää myöhemmin pilkkomalla ne ja paistamalla sipulin kanssa pannulla. Se on hyvä lisuke se. Ne voi myös heittää roskikseen jos siltä tuntuu (Ukkelista tuntui).




Chilipötkylöiden sekä pekoniherkkusienten lisäksi lemppareitani olivat myös terveellistä osastoa edustavat grillatut kesäkurpitsan siipaleet. Iloinen grillauspäivämme oli sama jolloin Ukkelin äiti palasi kotiin Espanjasta, joten pöytään avattiin suoraan matkalaukusta myös aiolipurkki (Naminaminamiiii!!) sekä oliivipurtilo. Ja oli hyvvee!

Tää tyttö jää tosiaan tänään torstaina parin viikon kesälomalle keräilemään voimia kiireistä työheinäkuuta varten. Yleensä otan lomaa vain etelän reissuja varten, mutta tällä kertaa vietän kaksiviikkoiseni Suomessa lukuunottamatta pientä Tallinnan viinanhak.. eiku öööö päiväristeilyä ensi viikolla. Ja kuinkas sattuikaan että sen ainoan kerran kun jään lomailemaan Suomeen, lupaa säätiedotukset Pekka Poudan johdolla pelkkää sadetta, märkää ja kylmää aina hamaan ensi viikkoon asti. Kuinka tyypillistä. Vaan ei se minua lannista! Lauantaina on ihana päivä, sillä silloin tanssitaan vihdoin Maajussin ja hänen morsiamensa häitä (ja silloin ei muuten sada, se on päätetty nyt). Kesälomaseni on muutenkin täynnä pientä ja vähän isompaakin juhlaa sekä tapahtumaa, joten menoa ja meininkiä riittää. Näihin kuviin ja tunnelmiin! Hyvää kesälomaa!

"Sommartider hej hej, sommartider
Ge mig din hunger, ge mig din hand
Ge mig allt du vill och allt du kan.."
Per Gessle - Sommartider

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Blogger Dea kirjoitti...

Blogissamme on haaste teille. :)

(Ihan asiaan liittymättömästi; koodi jolla saan tekstini näkyviin oli tällä kertaa nullikat. :D)

13. kesäkuuta 2010 klo 4.10  
Blogger Martina kirjoitti...

Kiitoksia haasteesta! :) Tää on pohtinut asiaa koko lomansa ajan (kovin on vaikeaa päättää mikä olisi kaikista parasta sapuskaa silloin kun viime hetki lyö), mutta nyt alkaa homma olla kasassa, ja kirjoittelen haastevastaukseni heti kun pääsen arki- ja blogirutiineihin kiinni.

28. kesäkuuta 2010 klo 13.07  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu