Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Lounas Sivassa

maanantai 31. toukokuuta 2010

Lounas Sivassa

Aamiaisen jälkeen aletaan tietenkin suunnitella lounasta, ja Hurghadan Hotel Siva Grand Beachin lounaalla oli mistä valita. Paikkoja jossa lounastaa oli yhteensä neljä kappaletta: yksi rannalla, yksi aivan rannan tuntumassa puutarha-alueella sekä kaksi uima-altaalla.


Siellä se pieni rantagrillinen nököttää

Rantagrillin antimia emme kokeilleet kertaakaan, mutta kävimme kurkkimassa että tarjolla oli ainakin grillattuja kasviksia ja ranskalaisia. Jos grillikasvikset olivat samaa sarjaa illallisella tarjottujen kanssa, niin nam!



Monipuolisin lounas tarjoiltiin ravintola Oasiksessa, jonka seisovasta pöydästä löytyi niin salaattinurkkausta, aasialaista ruokaa, keittoja, pastapistettä kuin päivän erikoisuuttakin. Uuniperunat ja bataatti olivat erityisen herkullisia.

Oasiksessa ei ollut sopivaa ruokailla uima-asussa, vaikka ravintolan ulkotiskiltä saikin hakea juomaa pelkissä bikineissä, ja vaikkei pukeutuminen muissa lounaspaikoissa ollut niin justiinsa niiden allas-/rantasijainnin vuoksi. Allekirjoittanutkin hengaili usein Oasiksen ulkoterassilla pelkissä bikineissä ja hameessa, mutta sisätiloissa oli yläkroppa peitettävä paidalla. Eräs saksalainen herrasmies toteutti tätä kehotusta näppärästi heittämällä t-paidan niskaan pelkkien speedojen kaveriksi, ja voi kuinka herran säihkysääret loistivatkaan ravintolan hämyssä kaikessa karvaisuudessaan ja länkisäärisyydessään!



Oasiksessa sijaitsi myös hotellin paras baaritiski, jolle oli aseteltu mehu- ja limuautomaattien lisäksi viinapulloja. Oli viskiä, rommia, ouzoa, vodkaa ja vaikka mitä.. Tiskillä sai sitten itse käydä tekemässä haluamansa juomasekoituksen, ottaa pelkkää limua tai vaikkapa pikkumukillisen ouzoa. Ja kaikki tämäkin kuului loman hintaan! Myös alaikäisten onnistui napata täältä salaa mukillinen kaljaa mukaansa nurkan taakse. Oasiksen ulkoterassilla tulikin istuskeltua muutamana päivänä useampi tovi omatekoisten drinkkien, pelikorttien ja aakkosvisailun kera.


Hampurilaisbuffet

Vaikka Oasiksessa ja rantagrillillä tarjoiltiinkin herkullisia ruokia, suosimme yleensä allasalueen snack-paikkoja, sillä onhan se nyt paljon helpompaa kävellä kahden metrin päähän aurinkotuolista hakemaan ruokaa, kuin pukea ja siirtyä kymmenen metrin päähän ravintolaan syömään. Miten sitä kummasti aina laiskistuukin lomaillessa..

Altaalla aurinkotuolien välittömässä läheisyydessä sijaitsi hampurilaisbuffet, jossa sai käydä itse rakentamassa mieleisensä purilaisen tai hodarin lisukkeineen. Saman katoksen alta sai myös juotavaa ja hedelmäsalaattia jälkkäriksi.




Näiden lisäksi altaalla tuli usein syötyä myös pizzaa, jota sai hakea allasalueen toisesta ruokapisteestä. Pizzaa joutui usein hetken odottamaan, mutta mikäs siinä oli aurinkotuolissa makoillessa, varsinkin kun Ukkeli oli niin kiltti, että haki aina pizzamme, eikä allekirjoittaneen tarvinnut kuin istua leveällä persiillään odottamassa.


Tuttifrutin alta saa pizzaa. Loogillista.




Sivan ruokia muistellessa en enää yhtään ihmettele mistä näitä lomakiloja oikein tulee..

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu