Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Koska me rakastamme rosmariinia

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Koska me rakastamme rosmariinia



(..sinua myös Rosmariini.)

Kesäloman ensimmäisten päivien villitys keltaisessa keittiössä olivat rosmariiniperunat, jotka muuttuivat pian myös rosmariinibataateiksi. Ensimmäiset innostuneet tunteet aromikasta yrttiä kohtaan koin hieman ennen lomaa Annankadun ihan sikke hyvässä italialaisessa lounaspaikassa Vaelsa Pasta & Co:ssa (joka on kiinni elokuuhun asti, myhyhyhyy..). Ravintolan rosmariinikana ja varsinkin annokseen kuuluneet rosmariiniperunat veivät kielen ja melkein ikenetkin mennessään. Sitten törmäsin maku.fi:n rosmariiniperunareseptiin ja loppu on historiaa. Kas näin syntyy rosmariiniperuna(-bataatti) ja rosmariiniperuna(-bataatti) syntyy näin:



- 8 perunaa (tai pari isoa bataattia)
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- rosmariinia (mieluummin tuoretta, mutta kuivattukin käy)

Pese potut tai batut (ei tartte eikä edes kannata kuoria) ja halkaise ne. Valuta puolet öljystä uunivuokaan ja tyrkkää perunat tai bataatit hengailemaan öljyn päälle leikkauspinta ylöspäin. Mausta kaverit suolalla, pippurilla ja rosmariinilla ja lurauta loput öljyt perunoiden tai bataattien päälle. Työnnä vuoka 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi ja nuuhki odotellessasi uunista kantautuvia ihania rosmariinin tuoksuja.

Kaveriksi rosmariiniperunoille ja -bataatille uskoisin sopivan minkä tahansa lihan. Meillä oli kanaa ja yhtenä päivänä taisi olla myös lohta ellen ihan väärin muista. Ja niin hyvää oli, että piti tosiaan ottaa monta uusintakierrosta, ja uskon että tulevaisuudessakin keltaisen keittiön uunissa tulee muhimaan vielä monenmonta rosmariiniperunaa ja -bataattia.

Tunnisteet: ,

1 kommenttia:

Blogger Rosmariini kirjoitti...

Minäkin rakastan teitä! (Sekä tietenkin myös rosmariiniperunoita.)

7. heinäkuuta 2010 klo 14.43  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu