Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Chimichanga

tiistai 24. marraskuuta 2009

Chimichanga



Miten ihmeessä tuo sanotaan? Tsimitsanga, Kimitsanga, Kimikantsa, Tsimitsantsa? Voisiko joku meksikolainen tai muu chimichangan ääntämiseen perehtynyt hieman avittaa, ettei tarvitse enää puhua niistä c:llä alkavista jutuista, niistä tsimi, tsimi..

Kanachimichangat syntyvät seuraavista aineksista:

- tortillalettuja
- kanasuikaleita
- paprikaa
- sipulia
- valkosipulia
- valkosipulihabanero-kastiketta (tai jotakin muuta stydiä maustekastiketta)
- pippuria, punaisia mausteita, tai millä ikinä haluatkin kanasesi maustaa
- juustoraastetta (cheddar olisi paras, mutta muutkin käyvät)
- öljyä paistamiseen
- cocktailtikut helpottavat hommaa myös huomattavasti

Tee ensin kanatäyte. Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetkinen (sanoi putkinen ja pieraisi puhelimeen). <- Muistaako kukaan enää tuota lapsena niiiin hauskaa lorua? Jepjep. Jatketaan.. Heitä kanasuikaleet mukaan pannulle paistumaan. Voit ihan itse valita haluatko valmiiksi marinoituja suikaleita, naturelleja vai ihan jopa leikata itse kanan rintafilettä suikaleiksi. Minä olin laiska sekä pihi ja ostin marinoituja. Ne oli rumia.

Kun kanasuikaleet näyttävät kypsyneen, mausta täytettä reippaalla kädellä. Minä laitoin täällä esitellyn poppamiehen tulisen maustekastikkeen lisäksi Santa Marian Chicken & Steak -maustetta, chiliä, pippureita sekä grillimaustetta. Mausteita olisi voinut silti olla enemmän, sillä maut hukkuvat helposti tortillan ja juuston sekaan. Lisää siis ihan rohkeasti vaan kunnolla tulisuutta täytteeseen.

Seuraavaksi on tortillan täyttämisen vuoro. Länttää pieni kasa kanatäytettä keskelle tortillalättyä, levitä sitä hieman pitkulaisesti jättäen kuitenkin reunoille pari senttiä kääntövaraa, niin onnistuu sitten se rullaaminen paremmin. Lisää täytteen päälle kunnon köntsä juustoraastetta, taita reunat kirjekuorimaisesti ja mahdollisuuksien mukaan myös rullaamalla kiinni, niin että saat aikaiseksi mahdollisimman hyvin täytteet sisällään pitävän tortillanyssäkän. Kiinnitä rulla/pötkylä/tasku/nyssäkkä/mikä lie cocktailtikuilla ja paista sen molemmat puolet rapean ruskeiksi runsaassa öljyssä. Tortilla paistuu nopeasti, joten ole valppaana kääntämisen kanssa ettei paistopinna pääse kärähtämään.

Anna chimichangan levätä paistamisen jälkeen hetki talouspaperilla, jotta ylimääräinen öljy pääsee valumaan siitä pois. Nauti chimichanga salsan, guacamolen, queson, (wasabilla maustetun) ranskankerman ja/tai kermaviilidipin kanssa. Vihersalaatti chimichangan alla raikastaa ja monipuolistaa makuelämystä. Keltaisessa keittiössä meksikolaisia nyssäköitä nautittiin paprikakeiton sekä lohiwasabiwrapien kanssa, joiden ohjeet tulevat blogiseeni myöhemmin. Chimichangan viereen lautaselle pääsi, kuten kuvasta voi arvata, juustodippiä eli quesoa sekä wasabiranskankermaa.

Vinkkendaali: Chimichangoja voi maistella myös Cantina Westissä, jonka legendaarista onnenpyörää olen himoinnut jo pitkään. Kuola vaan valuu.. Mennäänhän ukkeli pian Cantina Westiin, mennäänhän?

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Blogger Pääsky kirjoitti...

Ois niinku et TSIMITSANGA! :) Oi Cantinan chimit, muistoja vanhasta työpaikasta.. Pari vuotta sitten niiden reseptiä muutettiin, ja täytteeseen lisättiin aurajuustoa, joka oli ihan kliffa idea, mutta ilmankin olisi minusta pärjännyt.

24. marraskuuta 2009 klo 12.46  
Blogger Martina kirjoitti...

Jes, kiitti Johanna! Tsimitsangaa mä vähän veikkasinkin, mut koska en ollu ihan varma, sanoin mieluummin vaan "se c:llä alkava tsimi, tsimi -juttu". :D Aurajuuston lisääminen on saattanut karsia Cantinan chimichangojen syöjiä, sillä homejuusto ei kuitenkaan ihan kaikille maistu. Jos kerran ilmankin pärjättiin, niin miksi lisätä jotakin joka jakaa mielipiteet rajusti? Itse en kuitenkaan valita, sillä mulle maistuu chimichanga homejuustolla ja ilman. :)

24. marraskuuta 2009 klo 15.39  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu