Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Prosciutto e melone

torstai 22. lokakuuta 2009

Prosciutto e melone



Olen hehkuttanut tätä yhdistelmää aikaisemminkin blogissani ainakin Italia-postausten yhteydessä, mutta pakko se on jatkaa vieläkin ihanasta ilmakuivatun kinkun ja melonin yhdistelmästä hihkumista. Miten voikin näin helppo ja yksinkertainen sormisyötävä olla niin uskomattoman hyvää?

Italialainen karvaranne (terveisiä pizzapostauksen anonyymille kommentoijalle!) käyttää prosciutto e meloneensa tietenkin oikeaa italialaista ilmakuivattua kinkkua, mutta minä nappasin kaupasta huijausprosciuttoa, joka kulkee kyllä samalla nimellä, mutta on oikeasti melko kaukana italialaisesta kaimastaan. En vaan viitsinyt maksaa kahdeksaa euroa kolmesta suikaleesta oikeaa prosciuttoa, kun kolmella eurolla sai ison paketin melkein yhtä hyvää kinkkua. Suosittelen kuitenkin ainakin ensikertalaisia ostamaan oikeaa prosciuttoa (Lidlistä löytynee halvemmalla) niin pääset hyvin lähelle aitoa ja oikeaa prosciutto e melonea.

Melonin kohdallakin meikätyttö joutui tyytymään kakkosvaihtoehtoon ja nappaamaan mukaan hunajamelonia. Oikeasti hommaan kuuluisi käyttää oranssia cantaloupea, mutta hyvää tämä minunkin yhdistelmäni oli. Sitten vaan pieksemään melonista kuoret pois ja hedelmä palasiksi, prosciuttoa ympärille, hotkaisu ja nams! Prosciutto e melone sopii alkupalaksi, naposteltavaksi vaikkapa leffaa katsellessa, salaattilautaselle, juustojen kaveriksi, viinilasin viereen tai herkkulakkolaiselle karkin korvikkeeksi.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu