Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Jamien piirakat

maanantai 12. syyskuuta 2011

Jamien piirakat


Noniin, tässäpä nyt vihdoinkin nämä
Euroviisuiltana syömämme piirakat, joiden resepteistä vastaa itse herra Jamie Oliver. Itse pidin enemmän perinteisestä italialaisesta kinkku-pinaattipiirakasta, vaikka oli parsapiirakkakin hyvää ja mukavan keväistä purtavaa. Silloinhan oli siis kevät kun näitä söimme (kröhöm, mikä viive muka..). Sen pidemmittä puheitta mennäänkin vaihteeksi heti niihin resepteihin:



Italialainen kinkku-pinaattipiirakka:
- nokare voita
- öljyä
- 3 punasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 350 g pinaattia
- oreganoa tai meiramia
- 500 g ranskankermaa
- 150 g parmesaania
- 3 kananmunaa
- 200 g palvikinkkua

Kauli taikina ohuehkoksi levyksi. Voitele sopivan kokoinen uunipelti, piirakkavuoka tai muu astia ja asettele taikina astialle jättäen pienet taikinareunat laidoille. Pistele taikinan pohja haarukalla ja anna esipaistua 190-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Pilko sipulit ja kuullota niitä vähän aikaa öljyssä. Lisää sitten pannulle pilkottu valkosipuli, pinaatti ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kasvisten lämmetessä pannulla sekoita ranskankerma, parmesaani, kananmunat ja ripaus suolaa sekä pippuria keskenään. Levitä pinaattiseos taikinan päälle, ripottele seuraavaksi kinkkusuikaleet ja kippaa päälle ranskankermaseos.

Raasta päälle vielä reilusti parmesaania, lisää hieman oreganoa tai meiramia ja kruunaa koko komeus öljylorauksella. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia.




Parsapiirakka

- 500 g perunoita
- 500 g parsaa
- 200 g filotaikinaa
- 100 g sulatettua voita
- 100 g parmesaania (tai lancashirenjuustoa)
- 100 g cheddaria
- 3 kananmunaa
- 3 dl kuohukermaa

Aloita keittämällä perunoita 15 minuuttia ja parsoja toisessa kattilassa 4 minuuttia. Tässä välissä voit laittaa myös uunin kuumenemaan 190 asteeseen. Soseuta keitetyt perunat raastettujen juustojen kanssa. Sekoita kerma ja kananmunat eri kulhossa keskenään ja lisää seos sitten perunajuustomössöön. Sekoita ja mausta pippurilla sekä suolalla.

Levitä filotaikinaa voisulalla voidellulle uunipellille tai piirakkavuokaan yhteensä noin 5 kerrosta. Levitä jokaisen kerroksen väliin reilusti voisulaa ja jätä taikinan reunat roikkumaan astian laidan yli, sillä ne käännetään myöhemmin täytteen päälle piirakan reunoiksi. Kun filotaikinaa on pohjalla noin 5 kerrosta, levitä perunaseos tasaiseksi kerrokseksi ja asettele parsat päällimmäiseksi. Käännä roikkuvat taikinan reunat nätisti piirakan päälle ja voitele vielä koko helahoito voisulalla. Paista uunissa 20 minuuttia.


Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu