Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kalafondi

lauantai 5. marraskuuta 2011

Kalafondi



Saatuani paketillisen Knorrin fondeja kotiin, oli selvää, että uutuusmakua kalafondia pitää päästä kokeilemaan mahdollisimman pian. Fondipakettihan liittyy toimintaani Buzzadorina, ja voit lukea siitä lisää täältä.

Löysin Maku.fi:n sivuilta näppärän oloisen kermaisen rapu-maissikeiton reseptin ja sitä meikäkokki sitten keitteli, kun olin havahtunut neljän tunnin keittiösuunnittelun jälkeen siihen, että on nälkä. Kummasti se aika juoksee kun keskittyy johonkin kivaan tekemiseen. Vaikka ruoanlaitto ja syöminen on melkein parasta maailmassa, harmitti minua keskeyttää hyvään vauhtiin päässyt suunnittelutyö vain sen takia että ihminen tarvitsee ruokaa. Ihan tyhmää. No mutta, keitto syntyi nopeasti ja maku oli niin mainio, että päiväunilta syömään herännyt Ukkelikin täytti lautasensa yhä uudelleen ja uudelleen makoisalla rapukeitolla.



- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- 1,5 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kala/-kanalientä (tai kalafondi ja 5 dl vettä)
- 4 dl kermaa
- 200 g maissia
- 200 g rapua (tai surimia)
- suolaa
- tabascoa
- valkopippuria

Kuullota pilkottu sipuli kattilan pohjalla voissa. Lisää joukkoon fondi ja vesi (tai valmis kala-/kanaliemi) sekä vehnäjauhot. Kiehuta viitisen minuuttia ja lisää sitten kerma. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä sitten lämpöä ja lisää ravut tai surimit (pilkottuna mielellään) sekä maissin pipanat. Mausta ja syö.

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu