Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Makeita juttuja

perjantai 7. lokakuuta 2011

Makeita juttuja



Nyt kun ollaan päästy
mutakakun makuun, jatketaan vielä hetki makeilla suklaisilla asioilla. Tällä kertaa vuorossa ovat mutakakkumaiset vaahtokarkkimuffinssit, jotka ovat juuri niin övereitä miltä kuulostavatkin. Keskeltä hieman kosteaa vaahtokarkilla viimeisteltyä suklaamuffinssia päälle sulaneella vaahtokarkkikoristeella. Todella överiä ja juuri siksi niin ihanaa! Näitä mutustettiin hyvällä ruokahalulla viime kesän The Kesäpäivänä

Ennen kuin mennään muffinssien reseptiin, muistuttaisin, että vielä ehditte äänestää Keltaisen keittiön mutakakkua mango-mascarponevaahdolla Pauligin makuparit -kisassa. Äänestämään pääset
tästä ja sähköpostiosoitteen jättämällä osallistut ihanan luksusherkutteluviikonlopun arvontaan.

Ja sitten leivotaan muhvinsseja!

- 100 g sulatettua voita
- 3 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 50 g suklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- vaahtokarkkeja

Sulata voi, rouhi suklaa ja pilko osa vaahtokarkeista pienemmiksi. Jätä osa kokonaiseksi koristelua varten ja työnnä osa suuhusi, sillä et kuitenkaan pysty vastustamaan kiusausta. Tai minä en ainakaan pystynyt.

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaikki ainekset munasokerivaahdon sekaan, paitsi ne koristeeksi tulevat vaahtokarkit. Jaa taikina muffinssivuokiin ja laita 175-asteiseen uuniin vartiksi. Älä pelästy vaahtokarkin aiheuttamaa kuohuntaa muhvareiden syövereissä. Se kuuluu asiaan ja on oikeastaan aika hauskaa seurattavaa.

Ota muhvarit uunista ulos, asettele jokaisen päälle vaahtokarkki koristeeksi ja laita uuniin vielä noin kymmeneksi minuutiksi. Anna jäähtyä tarpeeksi, kuuma vaahtokarkki on petollinen kaveri, eikä palaneella kielellä ole kiva herkutella loppuja suklaa-vaahtokarkkimuffinsseja.


Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu