Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Mutakakku ja mango-mascarponevaahto

tiistai 4. lokakuuta 2011

Mutakakku ja mango-mascarponevaahto




Kuten allaolevasta viikonlopun pikapostauksesta käy ilmi, myös minut kelpuutettiin Pauligin Makuparit-kilpailuun melkoisen kovaan seuraan Kinuskikissan ja muiden leipurisankareiden kanssa. Olinkin enemmän kuin otettu saadessani kisakutsun sähköpostiini, ja kun pahvilaatikollinen kahvipaketteja saapui kotiin maisteltavaksi, kävi aivoissani sellainen kuhina ettei ole ennen nähty kisaleipomusta miettiessäni.

Maisteltuani saamiani kahvinäytteitä ihastuin Paulig Papua New Guinea alkuperämaakahviin niin totaalisesti, että valinta käyttää sitä kilpailussa oli helppo. Halusin yhdistää runsasaromisen kahvin johonkin todella suklaiseen jälkiruokaan, mutta halusin korostaa myös kahvin vienoa mangovivahdetta käyttämällä kyseistä hedelmää reseptissäni. Hetken pähkäiltyäni päätin tehdä Paulig Papua New Guinea -kahvin kaveriksi syntisen suklaisen mutakakun sekä pehmeää mango-mascarponevaahtoa. Makean mausteinen kahvi täydensi upeasti tahmean mutakakun ja keveän vaahdon liittoa tehden makunautinnosta täydellisen. Kahvissa maistuva tummaksi paahdettu kaakao sopii hyvin yhteen suklaisen kakun kanssa ja mango-mascarponevaahto tuo esiin kahvin ihanan mangoisen vivahteen.



Mutakakku:

- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 6 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 130 g suklaata rouheena

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään ja vatkaa ne vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se munasokeriseokseen. Lisää kuivat aineet sekä puolet rouhitusta suklaasta, sekoita hyvin ja kippaa taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, niin että sen reunat kovettuvat, mutta keskus jää löysäksi. Anna kakun jähmettyä kunnolla, mieluiten yön yli, ja koristele se ennen tarjoilua lopulla suklaarouheella.

Mango-mascarponevaahto:

- 1 purkki mangososetta (Piltti)
- 2,5 dl mascarponea
- 2,5 dl vispikermaa
- 1 tl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Sekoita mascarpone ja mangosose kermavaahdon joukkoon ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoile mutakakun kanssa.

Iso kiitos kakun onnistumisesta kuuluu työkavereilleni, jotka olivat tukena reseptin kehittelyssä ja jotka ovat kakun kukkakoristeiden takana. Eivätkö ne piristäkin kivasti ruskeaa mutakakkumöhkälettä? Vielä isompi kiitos kuuluu kaikille kakkuani äänestäneille ja heille, jotka rientävät tästä linkistä sitä äänestämään. Tuntuu hurjalta että minun pienen bloggaajan kakku on kilpailusivustolla kaikkien nähtävillä aivan mielettömän upeassa seurassa. Oikeasti, MINÄ mukana leivontakilpailussa, kukapa olisi uskonut?


Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu