Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kanafondi

tiistai 25. lokakuuta 2011

Kanafondi



Ensimmäisenä Knorrin Fond "Du Chef" -kuutioista testiin pääsi kanafondi. Tyrkkäsin fondia kanapastan sekaan ja täytyy myöntää että hyytelömäinen kuutio toi yllättävän kivasti lisämakua pastakastikkeeseen. Tulenkin antamaan ainakin tämän kokeilun perusteella hyvää palautetta fondista Buzzador-raporttia kirjoittaessani. Lisää Buzzador-toiminnasta, johon tämäkin tuotetestaus kuuluu, voit lukea täältä.

Sen lisäksi että halusin päästä testaamaan uusia fondejani, oli minulla aivan kamalan pakottava tarve saada sinihomejuustoa. Tiedättehän, välillä vaan iskee näitä omituisia himoja. Enkä todellakaan aio edes mainita nyt mitään siitä, että mahassani olisi muka vauva. Ei ole, ruokahimoja voi olla ilman vauvaakin. Sinihomejuusto ei ole minulle kovin tyypillinen himotuksen kohde, joten nyt jouduin hieman miettimään keksiäkseni jonkin kivan sapuskan, johon voin tyrkätä tuota voimakkaan makuista juustoa. Pähkäilyn jälkeen marssin kauppaan rekkamiehen saappaissani (todella oleellinen tieto, tiedän) ja kaappasin hyllyiltä mukaani seuraavat kaverit:

- No sitä sinihomejuustoa. Koko paketti uutta pehmeämpää mallia, sillä pitihän sitäkin päästä kokeilemaan.
- Täysjyväpastaa
- Maustamatonta broiskusuikaletta vaatimattomat 600 g, että riittää sitten Ukkelillekin.
- 2,5 dl kermaa
- kaksi yksikyntistä valkosipulia
- persiljaa
- parmesaania
- ja se Knorrin kanafondi (tai kaksikin)



Ruskista kanat pannulla ja mausta ne mielesi mukaan. Minä tyrkkäsin sekaan pitkästä aikaa menneiden vuosien lemppariani valkopippuria, ja se toikin mukavasti potkua muuten hyvin pehmeän makuiseen kanapastaan. Laitapa muuten myös pasta kiehumaan näillä main.

Kun broiskusuikaleet ovat paistaneet itsestään salmonellan pois (eli suomeksi siis kypsyneet tarpeeksi), kippaa kerma sekä sinihomejuusto joukkoon ja mausta kastike Knorrin kanafondilla, murskaamillasi valkosipuleilla, persiljalla ja jos maku kaipaa mielestäsi jotain muutakin, lisää toki haluamaasi ainesosaa. Minä lisäsin tässä vaiheessa vielä hieman lisää pippuria.

Kun kaikki on valmista, kippaa lautasellesi pastaa ja sen päälle kastiketta. Viimeistele annos reippaalla kasalla parmesaania ja nauti. Yksinkertaista ja hyvää.

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu