Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Caesar-salaatti suomalaisittain

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Caesar-salaatti suomalaisittain


On siellä jossain alla vähän vihreääkin..

Sarjassamme Martinan noloja paljastuksia myönnetään tällä kertaa, että yksi lempilehdistäni on Pirkka! Joo, ihan oikeasti on, mutta saanen lievittää järkytystänne kertomalla heti perään, että toinen lempparilehteni on sentään lehti, joka tottelee nimeä Yhteishyvä. Näistä jos jompikumpi joutuu lehtiroskiin ennen kuin ehdin ne lukea pääsee varmasti itku. Vaan ei hätää, yleensä kyttään lehtien saapumista niin innokkaasti, että ehdin napata ne lähes tulkoon postinjakajan kädestä.

Postinjakajasta puheen ollen, omallamme on ote lipsunut pahemman kerran viime aikoina, sillä saapunutta postia lajitellessani olen joutunut tekemään kolmannen kasan Ukkelin ja Martinan kirjekasojen lisäksi. Kolmanteen kasaan lajittelen naapurien kuoret, jotka käyn sitten tiputtelemassa oikeiden omistajien postiluukuista sisään. Että jos vaikka vähän tsemppaisit jatkossa arvoisa postinjakajamme.


Nojoo, eipä tuo iso homma ole pudotella kuoria naapureiden postiluukuista sisään, mutta olisihan se suotavaa, että postit menisivät suoraan oikeille omistajille. Mitäs jos minun Pirkkani tai Yhteishyväni menevät vahingossa naapuriin, eivätkä he huomaa tuoda lehtiä oikeaan osoitteeseen? Sitten jäisin myös ilman Pirkka-lehden ruokaohjeita, joista nappasin peli-iltana kokeiluun caesar-salaatin suomalaisittain.


Tarvitset:


- 4 kananmunaa
- 4 viipaletta ruisleipää
- 2 rkl voita
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- jääsalaattia
- graavilohta
- emmentaalia

Keitä kananmunat ja pilko ne muutamaan osaan. Pilko myös leivät tikuiksi ja paista ne rasvassa mukavan rapeiksi krutongeiksi. Mausta ruiskrutongit tillillä. Huuhtele jääsalaatti ja revi tai pilko se pienemmiksi paloiksi. Paloittele myös graavilohi ja juusto sopivan kokoisiksi paloiksi ja kippaa kaikki ainekset salaattikulhoon.

Tämä salaatti maistui erityisen hyvin peli-iltamme teiniosastolle ilmeisesti graavilohen takia. Allekirjoittanutkin piti salaatista kovasti, sillä se sisälsi monia lempparimakujani. Ruisleipää, graavilohta, juustoa.. Ja jos ei ota rasvaisia krutonkeja huomioon, on salaatti myös terveellinen ja sopisi täyttävyytensä vuoksi hyvin vaikkapa työpaikkalounaalle. Pirkka-lehdessä oli ohje myös caesar-kastikkeen tekoon, mutta minä jätin kastikkeen suosiolla tekemättä, sillä pöytään oli valikoitu jo kolmea eri salaatinkastiketta.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu