Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Enemmän kuin osiensa summa

tiistai 26. lokakuuta 2010

Enemmän kuin osiensa summaNyhä määki hokasin mitä tarkoittaa kun ruoan sanotaan olevan enemmän kuin osiensa summa. Jamie Oliverin tomaattinen katkarapupasta aiheutti kyseisen oivalluksen aivotoiminnassani, sillä valmis pasta oli paljon parempaa kuin kuvittelin sen olevan raaka-aineidensa perusteella. Maut sopivat täydellisesti yhteen, eikä haitannut yhtään, vaikka jätimme katkarapujen liekityksen väliin ja käytimme tuoretomaatin sijaan tölkkikamaa. En uskalla edes ajatella kuinka hyvää pastasta olisi tullut tuoretomaatin ja liekityksen kanssa. Täytynee testata vielä joskus, sillä tätä on pakko saada vielä uudestaankin.

Jamie Oliverin tomskuiseen katkaraputagliatelleen tarvitset:

- 8 luumutomaattia (tai saman verran tölkkikamaa)
- merisuolaa ja mustapippuria
- voita tai margariinia
- oliiviöljyä
- 300 g katkarapuja (meillä oli niitä vähän isompia pakastekavereita)
- 1 valkosipulin kynsi (tai valkosipulin ystäville kokonainen yksikyntinen valkosibali)
- sitruuna
- n. 8 cl konjakkia
- 1,5 dl ruokakermaa
- persiljaa
- tagliatelle -pastaaJos käytät tuoretomaatteja, aloita vapauttamalla ne kuorestaan. Helpoiten homma onnistuu tekemällä ristiviilto tomskun päähän ja keittämällä sitä hetki, jonka jälkeen kuori on helppo vetäistä irti. Pilko tomaatit pienemmiksi (myös tölkkitomskut).

Laita merisuolalla maustettu vesi kiehumaan pastaa varten. Odotellessasi voit kuullottaa pilkottua valkosipulia, sitruunasta raastamaasi kuorta sekä tomaatteja oliiviöljyn ja voin/margariinin seoksessa. Laita pasta kiehumaan kun vesi kattilassa kuplii.

Heitä seuraavaksi pannulle sitruunan kuoren, valkosipulin sekä tomaattien kaveriksi sulatetut ja valutetut katkaravut ja heti perään myös konjakki. Liekitä halutessasi ottamalla pannu pois liesituulettimen alta ja heittämällä sapuskaan tulitikku. Mieluiten palava sellainen. Muista poistaa tikku ruoasta liekkien kadottua.

Lisää kastikkeeseen kerma ja mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Me tosin jätimme tapojemme mukaan suolan kokonaan pois. Silppua myös persilja kastikkeen joukkoon. Kun pasta on kiehunut, kippaa keko sitä lautaselle ja kauho päälle katkarapukastiketta. Sekoita hieman, jotta kastike tarttuu pastaan. Annoksen päälle voisi vielä lisätä hieman ricottaa tai fetaa, mutta ilman niitäkin pasta on uskomattoman herkullista. Todellakin enemmän kuin osiensa summa.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu