Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 The ultimate bacon and mushroom pasta

torstai 14. tammikuuta 2010

The ultimate bacon and mushroom pasta

Hups, unohtui sitten ottaa kuva tästä herkusta, mutta onneksi on helppo kuvitella pasta-annos, jossa on pekonia, herkkusieniä sekä näistä Italiasta tuoduista pastoista tuon vasemman puoleisen pussin sisältö:Näitä pastapusseja löytyi tosiaan Riminin reissulta ihan siitä lähikaupasta, ja pakkohan niitä oli kantaa muutama Suomeen asti. Ensinnäkin: mitä muutakaan sitä toisi (itselleen) tuliaiseksi Italian reissulta kuin pastaa, ja toiseksi: eihän noin söpöjä ja vinkeän värisiä pastoja vaan voi vastustaa. Ihme sinänsä että raaskin käyttää toisen pusseista jo puoli vuotta matkan jälkeen.

Miksi tämä pasta sitten oli (ja on jatkossakin) THE ULTIMATE bacon and mushroom pasta? Tässä tulee syy numero yksi:Sen lisäksi, että pastassa oli herkkusieniä pilkottuna ja paistettuna, oli sienen makua syvennetty käyttämällä Cittarista löytynyttä sieniöljyä. Samalla hyllyllä oli muuten muun muassa tryffelillä maustettua öljyä (joo, olen hulluna makuöljyihin), mutta sen suolainen hinta sai minut ainakin vielä toistaiseksi vetäytymään. Pastaan päätyneet herkkusienet paistettiin sieniöljyssä ja taisinpa lorauttaa oliota pikkusen vielä valmiiseen pasta-annokseenkin. Niiku mausteeksi. IhQdaa.

Ja syy numero kaksi onkin ehkä paras keksintö sitten yksikyntisen valkosipulin:PEKONISUOLA! Voiko oikeasti olla mitään nerokkaampaa kuin mauste, jolla saa mistä tahansa kukkakaalista tai silakkapihvistä pekonin makuisen! Tämä uusi paras ystävämme löytyi Poppamiehen nettikaupasta, josta tilasimme muutaman muunkin jutun, mutta niistä lisää myöhemmin, sillä en ole vielä hehkuttanut pekonisuolaa tarpeeksi.

Tämä meidän versiomme on nimeltään Natural, mutta Poppamieheltä löytyy muitakin makuja, kuten Peppered (cayannepippurilla maustettu), Mesquite (savun makuinen) sekä Maple (vaahtera). Voitte olla varmoja, että tämä tyttö haluaa maistaa jokaikistä pekonisuolaa, enkä usko että Ukkelillakaan on mitään muutaman lisäpurkin kotiuttamista vastaan. Hiiteen lisäaineet ja E-koodit, ei mua kiinnosta millä myrkyillä tämä täydellinen tuote on saatu aikaiseksi.

Mutta takaisin pastaan. Ruoassa oli siis ihanien eriväristen farfalle-perhospastojen lisäksi pekonia JA pekonisuolaa, herkkusieniä JA sieniöljyä sekä valkosipulia (ylläriii!) ja pippuria, muistaakseni. Ihan pienen harmituksen aiheutti se, että pastaa oli hieman liian paljon täytteiden määrään nähden ja se oli al denteä. Meikäläinen nimittäin vetelee yleensä mieluummin pehmeän lössöä pastaa. Muuten pekonisienipastani oli kyllä oikein maittavaa. Mikäpä nyt ei olisi, jos siinä on pekonia JA pekonisuolaa. Siis PEKONISUOLAA!! Anteeksi, en vaan pysty hillitsemään itseäni näin nerokkaan keksinnön edessä.

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu