Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Chililohi

perjantai 18. joulukuuta 2009

Chililohi


Tyrkätäänpä nyt tämäkin ikivanha lohitekeleemme tänne muistuttamaan siitä, että ensinnäkin: kala on hyvää ja terveellistä, ja toiseksi: siitä saa helposti ja nopeasti hyvää väsyneenä ja kiireisenä arki-iltanakin.

Tarvitaan siis vain lohipötkäle, tuoretta chiliä, loraus öljyä sekä chilimaustetta. Meillä hyllystä valikoitui luonnollisesti Santa Marian Chili Explosion, sillä kyseisen maustesarjan tuotteet ovat nousseet nopeasti lemppareiksemme, ja harvoin enää teemmekään ruokaa, johon ei jotakin sarjan maustesekoituksista tule rouhaistua.

Ohje pehmeän tuliseen chililoheen on äärimmäisen yksinkertainen: Ota uunivuoka, levitä sen pohjalle hieman (chili)öljyä, nypi lohesta mahdolliset ruodot pois ja lätkäise kala nahkapuoli alaspäin vuokaan. Levittele lohen päälle pilkottua chiliä ja lisää reippaasti chilimaustetta.

Tyrkkää vuoka uuniin 200-asteeseen ja odottele kiltisti kalan kypsymistä noin 20-30 minuuttia tai kunnes kala näyttää valmiilta. Väkerrä
odotellessasi lohen kaveriksi vaikkapa perunamuussia (ihan pussikamakin käy arkena), vihersalaattia sekä pannulla kärvennettyjä paprikalohkoja juustokuorrutteella.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu